82887
13:14 19.052019

Унікальний фестиваль: Хуст приймає XI-у міжнародну зустріч сильних духом людей “Долина нарцисів”

Життя 6453

 

Більше сотні учасників з різних куточків України – 23 областей, гості з Грузії, Латвії та Польщі – у Хусті триває XI-ий відкритий міжнародний фестиваль-зустріч сильних духом людей “Долина нарцисів”. Єдиний на Закарпатті та чи не єдиний в Україні фест згуртовує неймовірно обдарованих, талановитих, напрочуд люблячих життя і творчість людей. Їхній девіз – іти далі, іти вперед та попри всі труднощі досягати мети і радіти життю.

Ідейним натхненником та незмінним головним організатором фестивалю є голова Благодійного фонду “Любов” Любов Яцук. Жінка переконана, подібні заходи потрібно частіше проводити та популяризувати, адже це нові зустрічі, захопливі знайомства, потужна мотивація для людей з інвалідністю розвиватися, не втрачати оптимізму.

“Мені надзвичайно приємно приймати у нашому мальовничому місті гостей. Фестиваль проводимо кожного року, щоб показати не проблеми, а здобутки людей з інвалідністю, тому що вони дійсно є особливими – надзвичайно творчими і можуть дуже багато. Хочемо, щоб наші гості відчули, що вони для нас завжди бажані й потрібні. Щира вдячність усім за підтримку, зокрема представникам влади, підприємцям, небайдужим містянам. Спільними зусиллями нам вдалося організувати для гостей справжнє незабутнє свято. До слова, наш фестиваль відомий на всю Україну, і під брендом “Долини нарцисів” минулоріч ми провели захід у Очакові на узбережжі Чорного моря. Загалом маємо багато цікавих задумів на майбутнє, сподіваємося, нам вдасться їх втілити в життя, – поділилася з “Карпатським об’єктивом” головна організаторка фесту Любов Яцук.

Першого дня у рамках фестивалю на базі Закарпатського базового державного медичного коледжу для учасників фесту була організована спартакіада (на дружній основі). Опісля на центральній площі міста відбулося урочисте відкриття та концертна програма. Діток розважали кумедні клоуни, а місцеві таланти дарували неймовірні виступи.

З вітальними словами до гостей звернулися організаторка заходу Любов Яцук, начальник управління культури, молоді та спорту Хустської міської ради Володимир Власюк та голова правління КС “Нарцис” Оксана Ряска, відзначивши пані Любов почесною грамотою. Продовжилося свято концертними номерами.
Кожен виступ вдячна публіка супроводжувала бурхливими оплесками. До слова, чимало гостей не вперше відвідали цей фестиваль. Загалом з 2010 по 2019 роки у заході взяли участь понад 5 000 учасників з різних куточків України, а також із 18 країн світу.

“Ми приїхали з півдня України, з м.Херсон. На цьому фестивалі не вперше, були в 2015, 2016, 2017 роках. Представляємо танцювальний колектив “Крок вперед” у складі 6 дітей. Привезли до Хуста 4 танцювальні номери. Діти надзвичайно люблять хореографію, а подібні фестивалі, зокрема “Долина нарцисів”, дає їм потужний стимул розвиватися, протягом цілого року тренуватися, аби гідно представити свій талант. Безумовно, це потужна інтеграція в суспільство. Тут ми побачили своїх друзів. Ми просто в захваті від фестивалю”, – поділилася враженнями представниця Херсонської міської громадської організації матерів дітей-інвалідів “Серце матері” Любов Хорунжак. Жінка розповіла, що у їхній організації займаються дітками з синдромом Дауна, яких ще називають “сонячними” через їхню безпосередність, відкритість та доброзичливість.

А ось гості з Грузії вперше побували в Хусті. Голова тамтешньої організації людей з обмеженими фізичними можливостями Гіго Асанідзе приїхав у місто над Тисою з 10-річним юним співаком та його матір`ю. Каже, фестиваль відбувається на високому рівні, особливо приємно здивований гостинністю місцевих.
“Ми приїхали з маленького міста Сачхере. Приємно здивовані гостинністю та привітністю місцевих, високою організацією заходу. У вас дуже гарне місто, європейське. Нам усе подобається, насолоджуємося концертом, спілкуванням. Завтра – у день талантів – подаруємо вам свій виступ – виконання грузинських народних пісень”, – заінтригував Гіго Асанідзе.

Тож сьогодні, 19 травня, уже за доброю традицією міжнародний фестиваль “Долина нарцисів” продовжиться насиченою концертною програмою у диско-барі “Дружба”, де учасники презентуватимуть усім присутнім свої таланти. Завтра ж на гостей фесту чекають різноманітні екскурсії, зокрема туристичними родзинками Хустщини.

Богдана КЛЕКНЕР

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Десятьом громадянам України обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави
15:19
На Закарпатті двоє підлітків вели до кордону чотирьох порушників
14:53
Міжнародна наукова конференція на факультеті міжнародних економічних відносин в УжНУ
14:43
У Мукачеві завершується прийом заявок на участь у конкурсі піаністів
14:20
Закарпатській судовій охороні провели практичне заняття щодо виявлення зброї
13:50
Задушив до смерті: ужгородець, якого підозрюють у вбивстві мешканки Київщини, перебуватиме під вартою
13:36
Медики Закарпатської обласної клінічної лікарні імені Андрія Новака разом із американськими колегами консультуватимуть воїнів
13:22
Хустський міський водоканал має нового керівника
13:07
Закарпатці орють, сіють, садять. У скільки обходиться засадити город
12:52
У протистоянні з «Динамо» закарпатці зазнали поразки 
12:03
Всі новини