ko.net.ua

Дітлахи Перечинщини зліпили цілу сім’ю сніговиків, а на Іршавщині – богатиря

Закарпаття засипало снігом. Це додало клопотів власникам транспортних засобів та комунальникам. Але щастя для лижників та дітей: можна у сніжки погратися, покататися на санчатах, на лижах. Ну і звичайно, зліпити зимових персонажів -Снігову бабу чи Сніговика.

Закарпатці – народ креативний, тому створюють не просту снігову скульптуру, а таку, аби можна похвалитися перед сусідами, у соцмережах. А коли піде лайк за лайком, то взагалі щастя до неба, з якого сиплються пухнасті сніжинки і створюють пухнасту білосніжну шубу на деревах, землі.

Протягом тижня побувала я на Іршавщині та Перечинщині. Спеціально не полювала за зимовими скульптурами, але якщо потрапляли на моєму шляху, то я тут же їх увіковічувала, себто, фотографувала.

У гірському селі Малий Раковець насипало снігу багато. Щоранку господарі беруть лопати до рук – і до роботи: прибирають сніг з дворів і вивозять на присадибні ділянки та в сад – на хосен рослинам, деревам, ґрунту.

Пані Ольга зі своїм десятирічним сином Василем зліпили двох зимових персонажів, причепуривши та одягнувши їх. Справжній богатир у червоній шерстяній шапці та з рожевим шарфом довкола шиї – аби не застудився, – та колоритний і модний сніговик зустрічають селян, які йдуть у справах чи в гості до сусіда на погар файного вина та з’їсти свіжу шкварку-гурку-пікницю.

Проходячи центральною дорогою Перечина, бачу в дворах сніговиків, які спонукають посміхнутися і порадіти зимі.

А ось у дитячому навчальному закладі села Сімер зимові розваги – в розпалі. Дітлахи з вихователями зліпили цілу сімейку. Крім традиційного Сніговика, зробили і Снігову бабу. Аби старенька добре бачила, почепили їй окуляри. Бабуся-не бабуся, а парадною жінка має бути у будь-якому віці, тому і пов’язали їй на голову модну квітчату хустку. Он вусатого сніговика всадили на квадроцикл – нехай пенсіонер потішиться і згадає молодість. На виставлених фото на сайті ДНЗ у соцмережі Фейсбук бачимо і снігових мишенят. Кажуть, миші живуть там, де є що їсти. Отже, сімерські баба з дідом – файні господарі.

Що тут додаси? Фантазувати із снігом можна ого-го як. Було б бажання і настрій. Отож, час ліпити сніговиків.

Тетяна Грицищук,

Фото автора та зі сторінки ДНЗ с.Сімер