ko.net.ua

У Хусті до нового року планують перетворити будинок культури в «храм Мельпомени»

Реконструкція вищевказаної будівлі під Закарпатський обласний театр драми та комедії стартувала вона наприкінці літа і за майже 4 місяці вдалося зробити чимало, аби встигнути до кінця року освоїти виділені на реконструкцію кошти.

Зараз на об’єкті  працюють одночасно півсотні людей. Одні наводять лад всередині, інші – облаштовують подвір’я. У фойє оновлюють стіни з утепленням, стеля тут вже готова, у глядацькому залі добудовують театральну сцену з оркестровою ямою та встеляють нову стелю, на черзі – підлога. У двохповерховій добудові на задньому дворі облаштовують кімнати для театралів, зовні вже після встановлення вікон усувають недоліки – затирають тріщини і штукатурять.

В адмінкорпусі усі складні роботи виконані, залишились оздоблювальні. Також працюють над освітленням та опаленням приміщень. А почали виконавці робіт таки з головного – із заміни даху, земляних робіт та оновлення фасаду з його утепленням.

Як відомо, обласний театр переїхав з Мукачева до Хуста, після того, як керівництво Мукачева перевело театр у місті в статус комунального. Після цього в ОДА обласний театр вирішили перенести до Хуста, де наразі триває реконструкція театру.