ko.net.ua

Хустські школярі відвідали місцевий відділок поліції

Дізнатися, що ж там за дверима справжнього відділку поліції – мрія багатьох школярів. І поліцейські з гостинністю відкривають двері – аби діти знали захисників порядку в обличчя і не боялися, якщо необхідно, їх викликати.

Сьогодні, 8 листопада, Хустською міськрайонною філією Закарпатського обласного центру зайнятості проведено професіографічну екскурсію для 30 учнів Хустської загальноосвітньої школи № 6 до міського відділку поліції, де у дітей була можливість зсередини побачити роботу служби, до якої ми звертаємось в найскладніших ситуаціях.

Правоохоронці ознайомили дітей з особливостями роботи поліцейських підрозділів. В актовій залі начальник сектору моніторингу Хустського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Закарпатській області капітан поліції Олександр Кучерявий та старший інспектор з ювенальної превенції Хустського відділу поліції, майор поліції Василь Дубляк розповіли підліткам про професію поліцейського і наголосили: «Головна мета поліцейських – дати можливість зрозуміти і роз’яснити дітям, що поліція не караючий орган, а правозахисний».

Екскурсія продовжилась демонстрацією спеціальних засобів, які використовують поліцейські. Діти з цікавістю роздивлялися зброю, амуніцію та спецзасоби, які допомагають полісменам в їхній роботі. Найбільш активним школярам навіть дозволили приміряти бронежилет, каску.

Проведення подібних екскурсій – надзвичайно позитивна та корисна практика, яку необхідно продовжувати і надалі. Такі заходи розвивають почуття особистої відповідальності, формують рівень довіри дітей до працівників поліції.