ko.net.ua

Осінній міжнародний пленер художників стартував у Мукачеві

Проводиться він уже четвертий рік поспіль, свого часу започаткований закарпатцем, народним художником України Золтаном Мичкою.

Востаннє на подібний захід у Мукачеві митці збиралися у липні цього року. Наразі художники малюють осіннє місто. Цього разу у пленері беруть участь його постійні учасники – відомі українські художники та мистецтвознавці: Сергій Кондратюк з м. Київ, Сергій Біба та Василь Свалявчик з м. Ужгород, Атілла Коприва, Олександр Андялоші, Ігор Луценко, Юрій Шелепицький з м. Мукачева та інші. У пленері взяли участь і митці з-за кордону, зокрема Бейла Сепеші з Угорщини та Маріо Ейзенстанге з Німеччини. З цими митцями закарпатські майстри пензля зав’язали тісні творчі стосунки.

Жіночий монастир на околиці Мукачева у жовто – багряному листі – таку локацію обрали художники для початку. Золота осінь, гарна погода, чудові краєвиди та історичні пам’ятки надихають творити не тільки тих митців, які тут вперше, а й місцевих. Майстри пензля протягом пленеру писатимуть пейзажі поблизу замку Паланок, чоловічого монастиря на Червоній горі, в центрі міста та інших історичних місцях. Триватиме мистецький захід за участі українських та закордонних художників та знаних мистецтвознавців більше тижня.