ko.net.ua

Третій день «Монологів над Ужем» відзначився одразу двома виставами

На малій сцені облмуздрамтеатру о 17 годині моновиставу “Макбет” презентував театр «Kontra» зі словацького міста Спішська Нова Весь. Актор Петер Чижмар надзвичайно експресивно відтворив одну з найвідоміших трагедій Вільяма Шекспіра.

Після завершення вистави гостя привітав заступник Ужгородського міського голови Ігор Фартушок. «Я не є театральним критиком, тому скажу про свої емоції, які отримав сьогодні тут, у залі. Безперечно, це – дуже складний жанр. Протягом години артист тримає в напрузі весь зал. Скільки емоцій у цих очах, які рухи! Ми всі переживали разом із героєм», – зазначив Ігор Іванович і вручив Петеру Чижмарю дипломом за участь у «Монологах над Ужем».

А вже о 19 годині в ляльковому театрі «Бавка» українська акторка з театру міста Дрогобич Олена Дудич розповідала про життя Горобчика – відомої французької співачки Едіт Піаф. Дитинство і юність вуличної акторки, злети і трагедії, чоловіки в долі талановитої жінки – Олена Дудич не приховувала емоцій, зокрема сліз. Така щирість, відповідно, не могла не зворушити глядачів у залі.

Привітали Олену Дудич ініціатор «Монологів над Ужем» Михайло Носа, а також керуюча справами виконкому Ужгородської міської ради Олена Макара: «Щиро дякую, що ви погодилися взяти участь у нашому фестивалі і подарували нам сьогодні такий незабутній вечір. Бажаю творчих успіхів і гарних вражень від Ужгорода!». Олена Дудич відповіла, що такі враження у неї, безперечно, вже є.

Уже завтра ужгородців та гостей міста очікують не менш цікаві постановки від українських акторів. На сцені театру ляльок «Бавка» о 17.00 покажуть моновиставу «Стара пані висиджує» та о 19.30 – «Тринадцята жінка».

Нагадаємо, організаторами мистецького подарунка до 1125-ї річниці Ужгорода є газета «Неділя. Закарпатські новини» та Ужгородська міська рада за підтримки департаменту культури Закарпатської ОДА.

Ужгородці та гості міста у вихідні вже мали змогу побачити постановки театрів із Польщі та Грузії.