ko.net.ua

Закарпаття вважають перспективним краєм для кіно

“На Закарпатті немає жодного квадратного кілометра, який би не зацікавив кінематографістів”

В Ужгороді розпочалася Міжнародна конференція “Спільне виробництво кіно в рамках транскордонного співробітництва”. Захід організований Закарпатською фільмкомісією, Закарпатською ОДА і Ужгородською міською радою за підтримки Українського культурного фонду. Під час першої панелі конференції обговорили перспективи спільного виробництва фільмів в міжнародній ко-продукції в Закарпатті.

Спікерами стали продюсер Віктор Шевченко (Київ), продюсер Ярослав Міненко (Одеса), режисер Іван Філа (Прага), оператор Ян Герах (Варшава). Участь в обговоренні взяли також Любомир Багрій, начальник управління стратегічним плануванням та моніторингу соціального економічного розвитку, департаменту економічного розвитку і торгівлі Закарпатської ОДА та Вячеслав Єгоров, фільмкомісіонер (Ужгород).

Всі учасники першої панелі конференції переконані, що в Закарпаття є високі шанси стати перспективним кіноосередком і важливу роль у цьому має зіграти Закарпатська фільмкомісія, яка створить хороший фундамент для плідної та безперешкодної роботи знімальних груп. Друга панель заходу стосується формування фондів для розвитку кіноіндустрії в регіоні. Опісля неї на учасників чекає відвідування місцевих локацій, які можуть бути використані для розбудови кіновиробничих потужностей.