ko.net.ua

Ужгородців вчили як правильно надавати першу допомогу при ДТП

До Всесвітнього дня першої допомоги на площі Театральній провели показові навчання та флешмоб на тему – “Перша допомога при дорожньо-транспортних пригодах”.

Ця тема вибрана не випадково, оскільки кількість ДТП в Україні зростає щороку. Майже кожен день хтось із нас є учасником дорожнього руху – пішоходом, велосипедистом, водієм чи пасажиром.

На жаль, у світі ДТП забирають близько 1, 25 млн. життів на рік. Кожного дня близько 3500 людей гинуть на дорозі, а ще десятки тисяч отримують травми. Якщо вчасно не надати першу допомогу, то людина може померти.

Тож, аби навчити людей як правильно надавати першу домедичну допомогу Товариство Червоного Хреста у Закарпатській області організувало спеціальні навчання. Зімітувавши ситуацію ДТП, із залученням розбитої автівки з потерпілими та пораненим велосипедистом, кваліфіковані тренери показували як надавати першу допомогу усім учасникам дорожньо-транспортної пригоди зважаючи на їхні травми.

– Червоний Хрест – провідний лідер у світі з навчання населення навичкам першої допомоги. У Товаристві Червоного Хреста України є кваліфіковані співробітники та волонтери, які навчають першій допомозі: 400 інструкторів та 46 тренерів, – розповідає керівник Закарпатського обласного осередку Товариства Червоного Хреста Іванна Сабо. – Нині ця акція спрямована на те, щоб кожен, хто себе поважає вмів правильно надати першу невідкладну допомогу до приїзду медиків. Її мета – підвищити обізнаність людей щодо безпеки дорожнього руху, заохотити оволодіти навичками надання домедичної допомоги, посилити роль людини в захисті самого себе та інших від нещасних випадків та реагування у кризових ситуаціях.

Варто зазначити, що при Товаристві Червоного Хреста працює школа першої допомоги. Саме там, усі бажаючі безкоштовно мають можливість пройти курс навчання з першої невідкладної допомоги. Програма діяльності цієї школи реалізовується на Закарпатті третій рік поспіль.

Завдяки її діяльності щороку понад 1000 закарпатців вчаться грамотно надавати першу медичну допомогу.

Христина БІКЛЯН