ko.net.ua

Іршавщина обирає кращий туристичний логотип краю

Природа Іршавщини багата не тільки яскравими краєвидами та унікальними ландшафтами, а й історико-культурними та археологічними пам’ятками.

Один з найпопулярніших куточків живої природи нашого краю – НПП «Зачарований край» з найоригінальнішим в Україні скельним масивом так званим Смерековим камнем. Чарівний край в якому ростуть різноманітні рослини (рідкісні й зникаючі), а поряд причаїлось торф’яне болото з таємничою назвою – Чорне Багно.

Також відома на всю Україну Боржавська вузькоколійна залізниця. Подорож на старовинному потязі повз незабутні краєвиди перенесе Вас у самий початок індустріальної епохи, коли світ був зовсім іншим.

В селі Лисичово збереглась унікальна пам’ятка ковальського ремесла – єдина в усій Європі діюча водяна кузня-музей,,Гамора”. Оригінальність кузні в тому, що для приведення в дію важких молотів використовується сила падаючої води з річки Лисичанка. Кузні,,Гамора’’ майже 300 років.

Дерев’яні церкви XVII-XVIII ст. збереглись в селах Дешковиця, Локіть. В цих церквах, збудованих без єдиного гвіздка, зберігаються стародавні рукописні книги та ікони. Іршавщина- це серце Закарпаття, де кожний може відчути справжнє розмаїття. Природньо-ресурсний та історико-культурний потенціал в поєднанні з вигідним географічним розташуванням в центрі Закарпаття є достатньо вагомою причиною розвитку туристичної галузі нашого краю.

З метою популяризації туристичного потенціалу району видано розпорядження голів Іршавської райдержадміністрації та Іршавської районної ради «Про створення офіційного туристичного бренду (логотип та гасло) Іршавського району».

Конкурс проводиться у три етапи. Перший етап передбачає відбір конкурсною комісією трьох конкурсних робіт фіналістів. Кінцевий термін подання конкурсних робіт про участь у конкурсі 05 листопада 2018 р. Другий етап передбачає громадську оцінку конкурсних робіт, відібраних на першому етапі. Третій етап – визначення конкурсною комісією переможця конкурсу.

Конкурсні роботи надсилаються або подаються на розгляд в електронному вигляді за адресою: 90100, пл. Народна, 1, м. Іршава, відділ культури і туризму Іршавської райдержадміністрації та на електронну адресу kultureir@ukr.net. Дата проведення конкурсу- з 20 серпня до 12 грудня 2018 року.

Детально з умовами конкурсу можна ознайомитись на сайті Іршавської райдержадміністрації та сайті районної ради.

Отже, кожен бажаючий зможе долучитися до створення туристичного бренду та власними руками творити історію краю.