60133
11:45 18.072018

На Закарпаття прибула Міжнародна місія лікарів із США та Канади, аби безкоштовно консультувати краян

Життя 2644

Протягом двох тижнів, 18-26 липня, закарпатці першими в Україні зможуть скористатися безкоштовними консультаціями Міжнародної місії лікарів із США та Канади.

Прийом громадян здійснюватимуть терапевти, стоматологи, гастроентерологи, гінекологи, хірурги, невропатологи, сімейні лікарі.

Загалом на Закарпаття прибуде 85 кваліфікованих спеціалістів у галузі медицини.

«До цього наша Місія вже працювала у 45 країнах світу. У вашому регіоні ми вперше і вже співпрацюємо з Благодійним фондом «Доторкнись життя», надаючи допомогу дітям з неблагополучних сімей. Також ми допомагаємо регіонам, що постраждали внаслідок стихії, і людям, які опинилися у скрутній життєвій ситуації, – розповів під час зустрічі із представниками ЗМІ, голова Місії Ян Мілтон. – Для нас велика честь працювати із закарпатськими лікарями, адже вони діляться з нами своїм досвідом, допомагають нам зрозуміти місцеві побут та культуру, а головне – нагальні потреби місцевого населення».

Що стосується технічного забезпечення, то за словами стоматолога, учасника Місії Гері Гібсона, він приїхав на Закарпаття з чотирма валізами спеціального обладнання  по 25 кілограмів кожен), двома мобільними стоматологічними кріслами, станком для пломбування і дезінфекції інструментів, мобільним сканером для знімків. Тобто усім необхідним для якісної діагностики та лікування зубів.

Окрім необхідного обладнання, офтальмологи Місії привезли із собою також багато окулярів. А ось медикаменти взяти із собою не змогли, оскільки це не дозволяє вітчизняне законодавство. Утім лікарі планують співпрацювати із місцевими аптеками для надання пацієнтам необхідних ліків.

«Найголовніше наше обладнання – це наші знання. До нас приходитимуть люди, розповідатимуть про свої проблеми зі здоров’ям і ми будемо намагатися їм допомогти настільки, наскільки тільки зможемо. Позаяк досвід у нас колосальний. Так, ми не зможемо оперувати. Але ми постараємося направити людину від нас у потрібну клініку, чи до хорошого лікаря-спеціаліста. Тож за нашу практику було багато таких випадків, коли нам вдавалося вилікувати людей. До прикладу в Камбоджі, ми вчасно викликали для однієї дівчинки лікаря з іншої країни і все закінчилося благополучно», – наголосив Ян Мілтон.

Тож усі бажаючі закарпатці матимуть змогу проконсультуватися у лікарів з Міжнародної місії.

Безкоштовний прийом пацієнтів відбудеться: 18-20 і 24-26 липня з 9.00 до 17.00 у м. Мукачево в приміщенні Благодійного фонду «Доторкнись життя» по вул. ім. Я. Коменського, 64.

Додаткова інформація за телефоном: 066-405-39-63.

Христина БІКЛЯН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
На Закарпатті пенсіонер планував доправити в Румунію двох «водолазів»
10:05
В Ужгороді нагородили переможців тенісного турніру UTF (Ukrainian Tennis Federation) Cup
09:40
3520 закарпатських водіїв оштрафували за перевищення швидкості
09:36
Гранти для підприємців: успішні історії співпраці з ГО «Неємія»
09:31
Малозабезпечені сім’ї Перечинської громади отримали великодні продуктові набори
08:59
Угорські скаути Закарпаття долучилися до екотолоки у Карпатах
08:54
Судитимуть закарпатця, який під приводом пошуку зниклого військовослужбовця виманив у його дружини 10 500 доларів США
17:06
На Закарпатті прокуратура передала на ЗСУ автомобілі, які керівник ГО ввіз як гуманітарну допомогу та продавав – чоловіка судитимуть
16:34
Графік руху комунальних автобусів в Ужгороді на Великдень
16:12
Переселенка з Донецька зробила майже з нуля художню гімнастику елітним видом спорту Перечина
15:56
Всі новини