ko.net.ua

В Ужгороді стартував Петрівський ярмарок. ФОТО

Безліч торгових палаток, концертно-розважальна програма та майстер-класи – усе це можна побачити на Петрівському ярмарку в Ужгороді.

Крамарі з усієї України приїхали до обласного центру Закарпаття, аби представити свою продукцію. Ярмарок розгорнули на набережній Незалежності. Триватиме він протягом трьох днів – з 13 по 15 липня.

Відвідувачам представили свою продукцію місцеві та вітчизняні товаровиробники, провідні фермерські господарства.

Відтак Ужгородський та Іршавський райони привезли овочі й фрукти, Мукачівський – мед і вино, Тячівський та Рахівський – бринзу й вурду.

Поєднати приємне з корисним – пофестивалити та поторгувати – приїхали також народні умільці з усієї України.

З Івано-Франківська привезли домоткані килими з овечої вовни, зі Львівщини – цікаві сувеніри.

Від різноманіття представленої продукції у відвідувачів ярмарку розбігалися очі: широкий асортимент овочів і фруктів, сирів та м’яса, свіжої риби, хлібобулочних виробів, вин та меду.

– Ярмарок приурочений до великого церковного свята Петра та Павла. На Закарпатті святкуємо саме так вперше. Хочу зазначити, що таке свято проводиться вже кілька років поспіль у Чернівцях. Там взагалі петрівський ярмарок – це своєрідна візитівка міста, – розповів Юрій Лесьо, директор Департаменту агропромислового розвитку Закарпатської ОДА. – Тож ми запозичили від них таку гарну традицію. На ярмарку представлена продукція майже з усієї України. Більшість, звісно закарпатської: вина, мед, сири, ковбаси, фрукти. Будемо дивувати туристів та містян різноманіттям цікавої та якісної продукції.

Протягом трьох днів гостей та учасників ярмарку розважатимуть розмаїтою концертною програмою фольклорних колективів та частуватимуть традиційними закарпатськими стравами.

Христина БІКЛЯН