ko.net.ua

На Ужгородщині розпочав свою роботу новий «екопроект»

Екошкола «В гармонії з природою» розширює географію. Активісти познайомилися з 45 дітками з села Кам’яниця. Разом вчилися берегти природу і дбати про довкілля. Діти дізналися шокуючі факти про забруднення планети пластиком і поліетиленом, про користь і необхідність сортування сміття, про шкідливі бактерії, які негативно впливають на організм людини, про забруднення води, а також про жахливі наслідки вирубок лісу.

«Разом ми рахували скільки дерев можна зберегти, якщо здавати макулатуру на переробку. А ще, ми варили натуральне мило, виготовляли паперові листівки з макулатури і декорували екоторбинки. Попереду ще місяць (ми зустрічатимемося тричі на тиждень!) цікавих, пізнавальних, екопросвітницьких занять, майстер-класів та екологічний квест. Разом з дітьми ми створимо інформаційний буклет про ландшафтний заказник «Остра», який знаходиться на території  Кам’яниці», – розповіли організатори.

До речі, як виявилося, не всі жителі села знають про те, що крім Невицького замку мають і об’єкт природозаповідного фонду на своїй території.

А все це стало можливим завдяки підтримці нашого проекту «Екоініціатива «Остра» – вектор збереження природоохоронного фонду Закарпаття» Міністерством закордонних справ Чеської Республіки, «Західноукраїнським ресурсним центром» та Міністерством екології та природних ресурсів України.