ko.net.ua

Землевпорядники Закарпаття цьогоріч надали понад 62 тисячі адмінпослуг

Упродовж першого півріччя землевпорядники Закарпатської області надали громадянам 62 863 адміністративні послуги. Із них 54 673 – на безоплатній основі та 8 190 – на платній. Загальна вартість наданих послуг становить 834, 55 тис. гривень, які надійшли до Державного бюджету України.

Серед безоплатних адміністративних послуг найбільше запитів – 18 196 стосувалися проведення державної реєстрації земельної ділянки та 16 909 щодо видачі витягів з Державного земельного кадастру про земельну ділянку на підтвердження державної реєстрації земельної ділянки. Крім того надано 7 038 довідок з державної статистичної звітності про наявність земель та розподіл їх за власниками земель, землекористувачами, угіддями, та видано 5 637 витягів із технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки.

Серед платних послуг найбільше звернень до органів земельних ресурсів (7 184) стосувалися надання витягів з Державного земельного кадастру про земельну ділянку. У результаті бюджети поповнилися на суму 632 тис. гривень. На 120 тис. гривень поповнено бюджет за надання 528 послуг з виправлення технічних помилок у відомостях Державного земельного кадастру (які були допущені не з вини органу, що здійснює його ведення). А також 60 тис. гривень сплачено за 278 послуг щодо здійснення державної експертизи землевпорядної документації.