ko.net.ua

Виставка картин «Чуття єдиної родини» у «Паланку». ФОТО

Учора в картинній галереї Мукачівського історичного музею відбулось урочисте відкриття виставки картин українських художників та художників угорського походження під назвою «Чуття єдиної родини». Виставка розташована в 6 залах і налічує 76 картин.

«Я зібрав колекцію і попросив надіслати свої роботи людей, які не просто малюють, а є справжніми митцями, адже тільки вони мають, що сказати», – так представляє цю виставку організатор Юрій Дік.

Як повідомили «Карпатському об’єктиву», картини підібрані дуже ретельно, хоча написані в різних напрямках. Художників, які віддали свої роботи для цієї виставки пан Юрій знає особисто – це представники як з України, так і з Угорщини.

«Я подумав, що ми всі рідні між собою і саме такими заходами можемо об’єднатись та стати ближчими, тому і назвав цю виставку словами відомого поета П. Тичини «Чуття єдиної родини». Ну хіба ми не родина, якщо за нас гинуть хлопці на Сході, а ми тут їх підтримуємо морально і намагаємось щось туди відіслати від себе? Україна багатогранна і має бути єдиною» – такими словами описує це дійство організатор.

Пан Юрій не зміг оминути ситуацію на Донбасі, тому на відкриття виставки було запрошено отця Миколу, який 15 місяців провів у зоні ведення антитерористичних дій і був капеланом у бригаді. Сам він земляк Юрія Діка і прибув в якості почесного гостя з Новоград-Волинського.

«Якщо зайти в галерею, то відразу відчувається ця атмосфера єдності народів і всіх людей у цілому. Усе це виглядає як цілісна виставка робіт одного пензля і ніхто не скаже, що тут представлені картини митців з-за кордону, які мали б мислити інакше, ніж ми. Та в цьому і полягає суть сьогоднішнього заходу – показати гармонію людських стосунків і нести її далі в серці.», – коментує отець Микола.

Експозиція «Чуття єдиної родини» буде відкрита до кінця червня і всі охочі зануритись у атмосферу гармоні, єдності та тепла можуть гарно провести час.

Діана Магоч