ko.net.ua

Медиків Закарпаття привітали з професійним святом. ФОТО, ВІДЕО

Щороку в третю неділю червня Україна відзначає професійне свято працівників галузі охорони здоров’я.

Вже за традицією напередодні свята медики краю отримують привітання від обласної влади.

Цьогоріч урочистості відбулися в атріумі Закарпатської ОДА.

Теплими словами, а також почесними грамотами та подяками вітали десятки медиків з усіх районів області.

На урочистостях побували: очільник краю Геннадій Москаль, заступник голови Закарпатської облради Петро Грицик, начальник управління охорони здоров’я ОДА Володимир Маркович та його заступник Єлизавета Біров.

– У цей день всі нас люблять та вітають. Але завжди є і робочі будні, коли треба працювати та брати на себе багато негативу. Адже ситуація в галузі охорони здоров’я – важка. Оскільки є і недофінансування, і нестача медикаментів, застаріла апаратура, нестача кадрів, малі зарплати. Звісно це усе відбивається на лікарях, – зазначила пані Єлизавета. – Наразі ми бачимо, що лікарі покидають галузь, їдуть працювати за кордон. Я не впевнена, що всі вони сертифікують свої дипломи і працюють, як висококваліфіковані спеціалісти. Дуже сумно, що молодь нас покидає, а в галузі з кожним роком наростає процент пенсіонерів. Окрім цього деяких медиків катастрофічно не вистачає, в таких напрямках, як лабораторна служба, лікарів-реаніматологів, паталогоанатомів, рентгенологів. Цю ситуацію треба виправляти на державному рівні. Насамперед потрібно піднімати імідж галузі та заробітні плати.

Під час заходу вручили і найбільшу нагороду – Всеукраїнський кубок, який виборола лікарська бригада Закарпатського територіального центру екстреної медичної допомоги.

– Змагання були досить складними, але цікавими. Ми брали у них участь вже кілька разів, але тільки зараз вибороли нашу першу перемогу. Ми стали найкращою лікарською бригадою у всій Україні, – ділиться враженнями Едуард Горзов, лікар-інтерн Закарпатського територіального центру екстреної медичної допомоги. – У змаганнях у нас було багато завдань і вони були максимально наближеними до реальних умов. Учасники були усі сильними, оскільки це були найкращі бригади з України та закордоння.
Після привітань та вручень нагород для присутніх медиків відбувся святковий концерт.

Христина БІКЛЯН