ko.net.ua

Літній університет – 2018: школярі ознайомилися з особливостями професії економіста і правника

Реалізуватися в економічній діяльності чи в юриспруденції вже через кілька років стане до снаги нинішнім школярам, які беруть участь у літньому університеті, що цими днями триває на базі УжНУ. 1 червня старшокласники відвідали два тренінги: «Основи менеджменту та маркетингу» від економічного факультету та «Я маю право», який провели представники юрфаку.

На юридичному факультеті

Перший тренінг з основ менеджменту та маркетингу ознайомив учасників із сутністю цих двох понять та їхніми функціями. Відтак говорили про персональні фінанси й сімейний бюджет. Викладачі наводили приклади, близькі до життя школярів, аби ті якомога краще змогли засвоїти нову інформацію.

Разом із тим учасники Літнього університету виконували ситуативні вправи, тести й навіть розробляли пропозиції щодо поліпшення просування бізнесу.

 

На юридичному факультеті молодь ознайомилася безпосередньо з підрозділом – аудиторіями, кафедрами й прилеглою територією, відтак переглянули медіапрезентацію факультету, де студенти показали життя на юридичному в будні та свята. Майбутні абітурієнти почули про професії, у яких можна себе реалізувати зі здобуттям правничої спеціальності, а також мали змогу поставити запитання до викладачів та студентів.

Родзинкою візиту на юридичний факультет стало відвідання зали судових засідань, де кожен міг відчути себе частиною судового процесу.