ko.net.ua

Особливості вступу до магістратури та аспірантури на факультеті суспільних наук

Цілу низку актуальних спеціальностей магістратури пропонує факультет суспільних наук УжНУ. На факультеті йде підготовка магістрів за такими спеціальностями: «соціальна робота», «соціологія», «педагогіка», «психологія», «політологія» і «публічне управління та адміністрування». Наступного  року планують ввести магістратуру з філософії.

Як зазначає доцент Дмитро Афанасьєв, цього року є зміни у вступі на спеціальності  «психологія», «політологія» та «соціологія». «За рішенням МОН вступники на ці спеціальності обов’язково повинні здавати іноземну мову в рамках ЗНО. Воно відбуватиметься на базі пунктів тестування, в Ужгороді – переважно на базі загальноосвітніх шкіл. Основна сесія ЗНО відбудеться  11 липня».

Вступ на спеціальності «соціальна робота» і «публічне управління та адміністрування» йде шляхом вступної кампанії в УжНУ, яка розпочинається 12 липня і триває у визначені строки. Для вступників на магістратуру за спеціальністю «публічне управління та адміністрування» є  три іспити: економіка, державне управління і право.

При поступленні в магістратуру на спеціальності факультету суспільних наук абітурієнт має цілу низку переваг. Передусім,ці дисципліни є широкопрофільними, більшість з них передбачають менеджерську роботу в галузі управління. «До прикладу, «соціальна робота» – це робота у органах соціального захисту населення, фондах соціального страхування населення тощо, політологи мають широкий спектр зайнятості, від вчителів суспільно-гуманітарних дисциплін у школах до аналітиків при політичних партіях, громадських організаціях. Психологи – робота у психологічних службах, психологічних кабінетах. Спеціальності значною мірою є універсальними, дають широку кваліфікацію, для того щоб наші випускники могли влаштуватися на роботу в області, Україні загалом» – переконує Дмитро Афанасьєв.

Для вступників у магістратуру, які закінчили навчання за іншими спеціальностями та планують навчатись на спеціальностях «Політологія», «Психологія», «Соціологія», введений додатковий вступний іспит. Реєстрація на нього триває з 14 по 31 травня. Додаткове вступне випробування  проводиться в УжНУ у формі співбесіди.

Детальніше з умовами вступу на магістратуру зі спеціальностей  «Політологія», «Психологія», «Соціологія» можна ознайомитися за посиланням.

Детальніше з умовами вступу в магістратуру за спеціальностями «Соціальна робота» та «Публічне управління та адміністрування» – за посиланням.

Також на факультеті суспільних наук діє аспірантура з політології, соціології та педагогіки. За цими галузями відбувається вступ з 12 липня, іспити складатимуться з іноземної мови, філософії та фахової дисципліни.

 

Інформаційно-видавничий центр