ko.net.ua

В Ужгороді відкрили виставку картин київської художниці

Вчора, 24 квітня, у атріумі Закарпатської ОДА відбулося урочисте відкриття виставки сучасної української художниці Ірини Третьяк. Вона представила закарпатцям експозицію під назвою «Арт гранат», яка пов’язана з однією із найвідоміших робіт художниці. Експоновані роботи – близько двох десятків картин – публіка побачить вперше. Її полотна яскраві та незабутні, намальовані ніби крізь призму дитячих очей заворожують та манять поглядом.

Під час презентації експозиції Михайло Рівіс, голова Закарпатської обласної ради подякував художниці, що поціновувачі мистецтва вперше зможуть побачити нові роботи Ірини Третьяк саме в Ужгороді.

«Ми разом з губернатором намагаємось повернути у Закарпаття розуміння значимості культури та показати цікавість Ужгорода у культурно-митецькому плані. Я щиро вдячний пан Ірині, що представила нам свої надзвичайно яскраві картини, які показують, що буденність не на стільки сіра – якщо дивитися на неї з позитивом, вона може бути яскравою та надзвичайно емоційною», – зауважив Михайло Рівіс.

У свою чергу, Ірина Третьяк висловила подяку всім, хто прийшов та підтримував її прагнення: «Рівно чотири роки тому я відвідала Ужгород вперше – тоді теж цвіла сакура. Відтоді, я була у цьому мальовничому куточку Закарпаття вже багато разів і навіть жила тут певний час. Саме в той період свого життя я почала готуватися до виставки – мені дуже хотілося зробити цікаві роботи та присвятити їх дітям».

Авторська об’ємна техніка, яка стала візитною карткою художниці яскраво виділяє і визначає унікальність таланту та тонкість думки пані Ірини при погляді на картини. Кожен, хто бачить картини Ірини Третьяк отримує незабутнє та яскраве враження, адже її полотна є майстерно виконані та цікаві.

Пані Ірина є й відомим громадським діячем, на її рахунку десятки соціальних проектів та участь у благодійних заходах. Стиль своїх полотен сама художниця характеризує як «дизайн-живопис» у авторській техніці.

Ірина Третьяк приготувала особливий сюрприз і для керівників обласної адміністрації та ради – чудову картину з символом Закарпаття – сакурами.

Вікторія КОПИНЕЦЬ

ВІДЕО: Дмитро МИСЬ