Ужгородка Анастасія Легоцька вже кілька років самотужки займається розведенням авокадо. Не продає їх, використовує виключно для потреб родини, готує з алігаторової груші чимало страв.
Робить вона це у незвичний спосіб. Вибирає кісточку яйцеподібної форми, яка нагадує горіх, і досягає в довжину 6-7 сантиметрів, нанизує на зубочистки і товстішу частину частково занурює у воду. Хоча авокадо можна одразу і висаджувати в ґрунт. Він все одно проростає та й догляд за ним простий – достатньо поливати рослину і періодично обприскувати водою листочки.
Цими днями журналіст побував у гостях в Анастасії і вона показала, як виросли її екзоти від червня минулого року. Справді, хороший догляд і любов до рослин, як кажуть, дали свої плоди.
Також Анастасія дає цінні рекомендації щодо того, як визначити стиглість плоду.
«Дуже складно за зовнішнім виглядом визначити, стиглий авокадо чи ні. Отже, у стиглого авокадо при тому, що він твердий на дотик, шкіра при натисканні злегка прогинається. Твердий дозрілий фрукт, щоб він досяг м’якості і набув приголомшливого горіхового смаку, найкраще покласти в кошик з фруктами на кілька днів. Ні в якому разі не треба ставити твердий авокадо в холодильник, мало того, що він там не дозріє, але так і залишиться дерев’яним. А ось якщо використовується тільки половинка м’якого, і другу треба зберегти, її варто скропити лимонним соком, покласти в пластиковий контейнер і лише так можна відправляти в холодильник. Так авокадо збережеться ще кілька днів».
Загалом жінка знає про екзотичні плоди ще дуже багато цікавого і обіцяє й надалі ділитися знаннями з читачами zakarpatpost.net.