ko.net.ua

У Хусті триває Тиждень молитов за єдність християн. ФОТО

Учора, 1 лютого, у римо-католицькому храмі святих Анни і Йоакима для спільної молитви за єднання християн зібралися представники духовенства та віряни різних конфесій міста над Тисою.

Стартував Тиждень єдності у греко-католицькому соборі Святого Вознесіння, а завершиться сьогодні, 2 лютого, богослужінням у Єлизаветинському реформатському костелі, на яке запрошують усіх бажаючих  о 18.00 год. за к.ч.

“Це велика радість щороку зустрічатися в храмах нашого міста і давати свідчення свого прагнення, – яке є не тільки нашим, а найперше  – Ісуса Христа, – щоб всі були “во єдино”. З нашого боку ми робимо хоч і маленькі, але впевнені кроки до цього зближення. Так, мусимо визнати, що часто є перешкоди – наші гріхи, недбальство, але ми не можемо нехтувати волею Христа, тому з чистим серцем вознесімо наші молити до Господа, розкаймося, вибачмо всі образи один одному. Нехай наша молитва йде від самого серця, тоді й відбудеться справжнє єднання”, – прокоментував екуменічний захід настоятель римо-католицької церкви отець Олександр Сулінчак.

До слова, подібні зустрічі в храмах Хуста вже стали традиційними і, на думку святих отців, є вкрай потрібними в цей нелегкий час, тож і надалі підтримуватимуться.

“50 років тому було розпочато відомий на весь християнський світ Тиждень молитов за єдність християн. Півстоліття – це, без сумніву, важлива дата, яка несе в собі мудрість, накопичену роками. Цю гарну екуменічну традицію радо підтримуємо і в Хусті, виявляючи бажання спільно молитись за єдність християнства”, – поділився з “Карпатським об`єктивом” єпископський вікарій, настоятель греко-католицького храму святого великомученика Степана та цілителя безсребреника Пантелеймона о.Тарас Ловска.

На важливості єдності, справедливості та миру наголосив і пастор реформатського Єлизаветинського костелу Елемир Дийнеш.

“Наш народ переживає важкий період, чимало краян шукають краще життя за кордоном і не відчувають себе щасливими.  Тільки любов до Бога і ближнього допоможе здолати труднощі. А Слово Боже має бути фундаментом держави, тоді й запанує мир і єднання в країні”, – переконаний пастор реформатського костелу Елемир Дийнеш.

Богослужіння супроводжувалося чудовим молитовним співом церковного хору. Завершився захід спільним виконанням духовного гімну «Боже великий, єдиний нам Україну храни».

Богдана КЛЕКНЕР