49024
10:16 2.022018

Понад 9 млн. гривень за рік роботи «Муніципальної міліції» залучено до бюджету Мукачева

Життя 3162

3Зустріч міського голови Андрія Балоги з представниками громадських організацій відбулася у сесійній залі міськради. Йшлося про роботу комунального підприємства «Муніципальна міліція». Питання вже обговорювалося минулого тижня на засіданні постійної депутатської комісії з питань законності, регламенту, депутатської етики, оборонної роботи та надзвичайних ситуацій. Тоді депутатською комісією членам громадської організації було запропоновано долучитися до обговорення діяльності комунального підприємства та подати конкретні пропозиції щодо змін до його Статуту.

Присутній на зустрічі керівник «Муніципальної міліції» Вячеслав Роман озвучив результати роботи структури, повідомила “Карпатському об’єктиву” Мукачівська міськрада.

За 2017 рік за порушення Правил благоустрою міста працівниками «Муніципальної міліції» Мукачево складено 1493 адміністративні протоколи, в тому числі за порушення правил благоустрою складено 1185 протоколів. За рік судами скасовано всього 0,4% протоколів, які складено працівниками «Муніципальної міліції. За цим показником підприємство займає одні з кращих позицій серед інших аналогічних служб в країні.

Саме завдяки діяльності працівників «Муніципальної міліції» бюджет міста отримав додатково понад 9 млн. гривень. Інспекторами ММКП «Муніципальна міліція» суб’єктам господарювання було надано 415 письмових вимог (приписів), а також в усному порядку проінформовано більше 687 суб’єктів господарювання щодо необхідності укладення договору сервітутного землекористування за користування землями комунальної власності під час здійснення підприємницької діяльності. На даний укладено 268 договорів сервітутного землекористування. Орендна плата за користування землями комунальної власності з юридичних осіб складає – 7 млн. 27,8 тисяч гривень, з фізичних осіб – 2 млн. 696 тисяч гривень. 27 договорів сервітутного землекористування (близько 30 га) знаходяться на розгляді. На суб’єктів господарювання які відмовляються укладати договори сервітутного землекористування до прокуратури для прийняття рішення по суті скеровано 107 матеріалів.

Позиція влади однозначна – за користування комунальною землею суб”єкти господарювання мають сплачувати податки. Адже це кошти, які йдуть в міський бюджет на розвиток громади.

«Наразі «Муніципальна міліція», створена ще чотири роки тому працює в рамках чинного законодавства», – констатував міський голова.

Міський голова озвучив плани щодо подальшої роботи структури. Так, наприкінці грудня прийнято, але поки що не вступив у дію законопроект “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування сфери паркування транспортних засобів”. Органи місцевого самоврядування отримують повноваження створювати службу муніципальних інспекторів, які зможуть нарівні з поліцією притягнути до відповідальності порушників правил зупинки. У зв’язку з цим структуру планують реорганізувати. Окрім того, в Мукачеві в рамках структури буде створена єдина диспетчерська служба, для містян буде доступна телефона «гаряча лінія». Це буде «аварійна» з питань водопостачання, електропостачання, питання ЖКГ, благоустрою та ряд інших питань.

Питання роботи комунальних служб влада міста й надалі готова розглядати з громадськістю на публічних майданчиках.

4

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах