ko.net.ua

У одному з храмів Хуста лунав янгольський спів

Уже за доброю традицією – третій рік поспіль – у рамках святкового турне місто над Тисою відвідав один із найкращих дитячих хорів України, лауреат міжнародних конкурсів та фестивалів – хор хлопчиків та юнаків Мукачівської хорової школи. Так, 21 січня на запрошення настоятеля хустського римо-католицького храму св.Анни та Йоакима отця Олександра Сулінчака відомий колектив виступив у стінах давнього храму із заключним різдвяним концертом.

Хористи виконали для хустської публіки традиційні українські щедрівки в обробці Миколи Леонтовича та Володимира Волонтира, всесвітньо відомі зарубіжні колядки. У програмі прозвучали також твори Йоганна Себастьяна Баха, Джузепе Зеліолі тощо. Натхненне і яскраве звучання дзвінких хлоп`ячих голосів змусило хустян аплодувати стоячи.

“Концертне турне ми розпочали напередодні католицького Різдва чеськими містами. Першими наші колядки почули в замку Штєкень, де хор виступив із різдвяною програмою, далі – столичні мешканці. Опісля дали великий різдвяний концерт у Мукачівському християнському культурному центрі, 25-го – в місцевому римо-католицькому кафедральному соборі, а 26-го – в берегівському. Починаючи ж із 9 січня продовжили серію різдвяних концертів за юліанським календарем. Усього провели 12 концертів і дуже раді, що вже за доброю традицією із заключним концертом виступаємо в Хусті, в переповненій вдячною публікою церкві”, – поділився з “Карпатським об`єктивом” художній керівник і диригент хору, заслужений діяч мистецтв України Володимир Волонтир.

Майже півсотні хористів віком від 10 до 21 року подарували хустянам справжню духовну насолоду. Особливо вразило виконання всесвітньо відомого Щедрика в обробці М.Леонтовича.

“Сьогоднішній концерт залишиться гарним відлунням різдвяних свят у серцях наших прихожан, гостей, які сьогодні завітали до храму. Та варто пам`ятати, що Різдво залишається фактом, і Христос повинен щодня народжуватися у наших серцях, родинах, спільнотах, бо лиш тоді в світі запанує любов, мир і добро.

Щиро дякуємо керівнику хору пану Володимиру, його творчій родині за чудовий концерт, за те, що вони відшуковують надзвичайні юні таланти і розвивають їх на славу Божу”, – зазначив настоятель о. Олександр Сулінчак.

Від імені вдячних хустян талановитим хористам подякував і начальник управління культури, молоді та спорту Хустської міської ради Володимир Власюк, вручивши солодкі подарунки.

Богдана КЛЕКНЕР