47775
09:23 15.012018

У Лумшорах на престольному празнику пригощали глінтвейном і боґрачем

Життя 2620

14 січня, на Старий Новий рік, у Лумшорах на Перечинщині, храмовий празник. У греко-католицькій церкві св.Василія Великого та свв.Жінок-мироносиць відбулася святкова архієрейська Літургія, яку відправив єпископ Мукачівської греко-католицької єпархії Преосвященний владика Мілан разом зі священиками Перечинського деканату. Після Служби Божої відбувся обхід церкви з традиційним читанням Євангелія, мировання.

фото2_новый размер

На празник у Лумшори приїхали процесії з довколишніх сіл, з Вільшинок приїхав повний автобус. Гостей пригощали глінтвейном, чаєм з гірських трав, бутербродами з ковбасою, сиром, шпротами, домашньою випічкою. Були навіть перепелині яйця у вині. Зварили великий казан смачного боґрачу. Аромат страви заполонив всю округу.

Під час святкової трапези прочани колядували і прославляли новонародженого Ісуса – Сина Божого, який народився во Віфлеємі для спасіння людей.

Настоятель Перечинського Свято-Миколаївського храму отець Мирослав розповів кореспонденту «Карпатського об’єктива», що на храмовий празник до Лумшор приїжджає щороку, але такої гарної погоди, як цього дня, не було.

– То сніг, то дощ, то вітер, то густий туман був. Отець небесний дав нас погожу днину: небо чисте, світить сонечко, легенький морозець пощипує щічки. Бракує тільки снігу. Але он полонина Руна як файно вкрита білою ковдрою, – показав отець на гору.

Тетяна Грицищук, фото автора

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах