ko.net.ua

В Ужгороді оновили амбулаторію сімейної медицини

У сімейній амбулаторії, яка знаходиться у Новому, «спальному», мікрорайоні Ужгорода, відкрили ще одне крило для прийому хворих.

Тепер тут буде знаходитися гінекологічний та лікарський кабінети, а також тренінговий центр, де навчатимуться лікарі з усієї області.

Історія сімейної амбулаторії починається з 2000 року. Саме тоді стару непрацюючу аптеку перетворили у медзаклад. А вже у 2013 році тут зробили капітальний ремонт, додали педіатрів та сімейних лікарів.

З того часу сімейна амбулаторія обслуговує майже 18 тис. пацієнтів. І це не тільки жителі Нового району, бо в рамках на медичної реформи, яка активно впроваджується, місце прописки тепер немає жодного значення.

Тож пацієнтами сімейної амбулаторії тепер стали жителі Ужгорода та району.

Оскільки під сімейну амбулаторію було задіяне не усе приміщення колишньою аптеки і праве крило фактично пустувало, міськрадою було прийняте рішення зробити там ремонт. Розпочали його цьогоріч.

Загальна вартість робіт – близько мільйона гривень. Ремонт даху, фасаду та комунікацій зроблені за рахунок міського бюджету, інше фінансувала область та благодійники.

«На базі нашої амбулаторії знаходиться також кафедра сімейної медицини. Тож конференц-зал, де проводитимуться тренінги та семінари для лікарів та медсестер – це дуже доречно, – коментує сімейний лікар амбулаторії Надія Тупиця. – Також після ремонту тут буде знаходитися гінекологічний кабінет, де прийматиме спеціаліст цієї ланки медицини. Наразі послуги сімейної амбулаторії досить широкі: тут можна здати аналізи крові, зробити УЗД чи кардіограму, працює інгаляторій».

Після оновлення в сімейній амбулаторії працюватиме 12 лікарів та одна завідуюча. Пацієнтів тут обслуговують будь-якого віку, включаючи немовлят, осіб похилого і старечого віку.

Христина БІКЛЯН