ko.net.ua

Подарунок ліцеїстам: у Хусті відкрили два сучасні навчально-практичні центри

Новим сучасним обладнанням поповнилися одразу два навчальні заклади Хуста.

Так, кілька днів тому у Хустському професійному ліцеї відкрили навчально-практичний центр з професії “Монтажник санітарно-технічних систем і устаткування”.

В урочистій обстановці символічну стрічку перерізали директор департаменту освіти і науки Закарпатської ОДА Ганна Сопкова та директор ліцею Іван Роман. Для придбання обладнання  та на ремонтні роботи, які тривали майже рік, з обласного бюджету було виділено 1,5 млн. грн, з Міністерства освіти надійшло майже 628 тисяч, а для придбання спецодягу, мультимедійного обладнання та іншого виділено 140 тис.грн власних коштів.

Також новим сучасним обладнанням поповнився і Хустський професійний ліцей сфери послуг, на базі якого відкрили єдиний в області навчально-практичний центр сучасних швейних технологій і дизайну. За словами директора навчального закладу Дмитра Пригари, для його створення було виділено субвенцію в розмірі 330 тис.грн на придбання сучасного обладнання, а також 95 тис.грн  з обласного бюджету на ремонт приміщення.  За словами керівника, поява центру дасть змогу підвищити престиж професії “Швачка. Кравець. Закрійник.” та готувати кваліфікованих робітників, які в повній мірі відповідатимуть вимогам роботодавців, адже його головне завдання – підвищити якість підготовки робітничих кадрів із застосуванням інноваційних технологій.

Богдана КЛЕКНЕР, фото автора