ko.net.ua

У неділю Берегово сполохали провокаційні акції націоналістів

Дим, фаєри, гучні гасла та агресивна поведінка сполохали мешканців Берегова у неділю увечері. Як анонсувалось напередодні націоналісти провели низку заходів приурочених до 79-ї річниці створення «Карпатської Січі».

Колона із кілька десятків представників ВО «Свобода» пройшлися вулицями спокійного Берегова з прапорами та фаєрами вигукуючи провокативні гасла. В центрі міста учасники акції кидали петарди та «димовушки».

Далі колона вирушила до консульства Угорщини, де свободівці оголосили свої претензії до сусідньої держави. Однак в неділю дипломатичне представництво не працювало, і до мітингарів ніхто не вийшов.

Після акції під консульством колона рушила до будівлі міської ради де учасники акції влаштували чергову провокацію – зірвали з флагштока угорський прапор, який висить над міськрадою відповідно до рішення депутатів від 2006 року.

На події у Берегові вже відреагували дипломати та голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль.

Варто зазначити, що у суботу 11 листопада, в Ужгороді націоналісти також провели мітинг перед консульством та марш вулицями міста. Однак акцію в Ужгороді організувала зовсім інша «Карпатська Січ» на чолі з Тарасом Деяком. Останні назвали анонсовану акцію свободівців у Берегові на чолі з Олегом Куцином «антиугорською» та відмежувалися від неї.