ko.net.ua

Святкування 72-річчя УжНУ розпочали з «Дня відкритих дверей». ФОТО

Ужгородський національний університет святкує своє 72-річчя.

Заснований у 1945 році, УжНУ є alma mater для багатьох поколінь студентів, які після завершення навчання успішно працюють в Україні та за кордоном. Провідний виш краю налічує 20 факультетів та об’єднує понад 14 тисяч студентів.

Офіційну частину святкування розпочали із «Дня відкритих дверей». В актовий зал УжНУ запросили увесь професорсько-викладацький склад навчального закладу, студентів, представників влади міста.

Ну і найголовніше – майбутніх абітурієнтів. Вони мали нагоду поспілкуватися з керівництвом університету, викладачами, керівниками органів студентського самоврядування, представниками компаній-роботодавців, студентами. А також отримати інформацію про умови вступу до вишу у 2018 році, консультації щодо новацій вступної кампанії, більше дізнатися про факультети УжНУ, міжнародні освітні проекти і програми, дозвілля, підготовчі курси тощо.

З вітальним словом виступив ректор УжНУ Володимир Смоланка, який зазначив, що УжНУ належить до найбільш динамічних вишів України, займає провідні місця у рейтингах навчальних і наукових закладів і, водночас, є центром громадського життя, культури та спорту Закарпаття.

«УжНУ перестає бути регіональним вишем, стає Всеукраїнським, адже тут навчається близько 20% студентів з інших областей України і більше 700 іноземних студентів. На сьогодні наш заклад входить до 15-ти найбільших та 20-ти найкращих університетів України. УжНУ – це інтелектуальний згусток, тут формується майбутня еліта суспільства», – наголосив ректор.

У свою чергу проректор з науково-педагогічної роботи Ігор Король розповів, що нині УжНУ налічує 110 кафедр, Українсько-угорський навчальний інститут, природничо-гуманітарний коледж, 34 науково-дослідницькі інститути, центри, лабораторії, 6 спеціалізованих рад по захисту дисертацій.

До послуг викладачів та студентів — і потужна бібліотека, і комп’ютерні класи, і оновлений спорткомплекс із сучасним басейном та інші об’єкти й установи, у яких створено непогані умови для того, щоб упевнено рухатися вперед шляхом гармонійного розвитку. В університеті діють чотири унікальні музеї: археологічний, зоологічний, рукописів та стародруків, історії УжНУ. Важливо зазначити, що в УжНУ діє центр доуніверситетської підготовки.

Тож святкування вишу офіційно розпочалися. У рамках відзначення на студентів та викладачів чекає ще безліч цікавих заходів.

Христина БІКЛЯН