ko.net.ua

Ужгородський «осінній ярмарок» у розпалі. ФОТО

П’ятниця 13 – не завжди несе негатив. І доказом цього став триденний ярмарок «Золота осінь». Обласний центр цими вихідними знову порадував жителів черговим святом.

Довжелезна вулиця Толстого стала справжнім «овочевим коридором» та й не тільки овочевим. Хіба лінивий та скептичний відвідувач не зміг знайти собі товар за смаком. Від площі Петефі аж до самого «Акваріума» вишикувалися намети однакового кольору. Збулася мрія журналістів! Уже вдруге торгові намети використовуються не полосаті, а приємного нейтрального кольору.

Перші десятки кроків відвідувачів заманюють смачною бринзою, сирами, медом, підливаючи для дегустації вина ( в середньому 100 грн./літр) різних сортів та палинки з різних плодів. Потім поступово «доводять до готовності» печеними крумплями та ковбасками, а «добивають» – смаженою рулькою, шашликом (45 грн./100 грам) та іншою добрятиною.

Коли гості ярмарку добре відпочили й насолодилися закарпатською кухнею, можна й пропонувати овочі та фрукти для зимових запасів. Тони картоплі, цибулі, моркви, повні багажники запашної селери, до блиску начищені яблука, виноград та… лимони (можливо вони Закарпатські?) й, звісно, ківі – місцева, ужгородська ягода.

Ярмарок удався яскравим та різноманітним. Господарі та господині могли придбати картоплю ціною від 4 гривні за кілограм, буряк – 5 гривень, морква від 5, 50 і вище. Звісно ті, хто брав багато, отримував знижку. Помідори-сливки коштували 30 гривень, інші були трохи дешевші. Яблука коштували від 10 грн. і дорожче – 15 грн. (залежно від сорту). Різного виду мед продавали від 150 гривень, але найдорожчий був акацієвий – 200 гривень. Сири та бринза – від 100 гривень за кілограм.

Одним словом, хто як старався, так і скуповувався.

Ярмарок-продаж «Золота осінь» триває й зараз і завершиться тільки завтра, 15 жовтня. Тож є можливість відвідати захід бодай ще два рази.

Софія ПЕКАРОВИЧ