ko.net.ua

Ужгород скликає усіх на гостину!

«Гостина у Духновича» – саме так назвали гастрономічну локацію, яку облаштували до Дня міста.

На площі перед Закарпатським обласним драмтеатром, усі бажаючі мають змогу скуштувати традиційну закарпатську кухню. Аромат бограчу, печеної картоплі, жареного шашлику та рульки заманює ужгородців та гостей міста ще за далеку. А для гарного настрою приватні підприємці частують справжнім закарпатським вином, сливовицею та медовухою.

Туристи від такої гостини у захваті. Кажуть, що навіть не дуже вдала погода для прогулянок, не завадить їм добре відпочити.

«Ми приїхали з Черкас спеціально на День Ужгорода. Нам тут неймовірно сподобалося. Хоча погода не балує. Зустрілися з давніми університетськими друзями. Була справжня гостина! Скажу вам, що як для вуличної їжі, готують тут дуже добре. Ми купили у вас кілька пляшок домашнього вина. Тож поїдемо додому з дарунками», – розповів черкащанин Олексій Портніков.

Варто зазначити, що в перший день свята хороший настрій учасникам та гостям міста дарувала насичена культурна програма. Суботнього вечора на усіх чекав справжній сюрприз від організаторів – рок-концерт.

На сцені виступили закарпатські гурти «Чаламада» та «Спалахнув Шифер». Утім головну сцену міста підірвали хедлайнери свята – український гурт «СКАЙ», що подарував чимало відомих хітів. Серед них – «Best друг», «Струна», «Тебе це може вбити» тощо. Виконали музиканти і патріотичну композицію Тараса Петриненка «Україно».

Варто зазначити, що на цьому святкування не завершилися. Вони будуть тривати ще протягом неділі, 24 вересня.

Христина БІКЛЯН, фото автора