ko.net.ua

На Міжгірщині створюють центр реабілітації хижих птахів

З року в рік дедалі більше туристів їдуть до мальовничої Міжгірщини. Бо де, як не тут, можна подихати кришталево чистим повітрям і помилуватися неймовірно гарною природою.

Уже шостий рік у Національному природному парку «Синевир» функціонує Реабілітаційний центр бурих ведмедів. Цей заклад узяв під захист клишоногих, з яких знущалися в неволі.

Більшість тварин потрапили сюди із цирків чи розважальних закладів.

Вони жили на вулиці біля ресторанів, заправок, з ними фотографувалися за гроші та годували цукерками. Тварини, які за своєю природою мали би жити в дикому лісі, потрапили в залежність від людини. Тепер ведмеді перебувають під професійним доглядом, про них добре піклуються.

Невдовзі тут відкриється ще один реабілітаційний центр, який спеціалізуватиметься на хижих птахах. Уже розпочалися роботи з його спорудження. Розміститься він на околиці села Колочава – у мальовничому урочищі Квасовець.

Узяти під захист хижих птахів і створити для них належні умови – основна мета майбутнього центру. Саме ці пернаті потребують опіки, бо нерідко їх використовують у комерційних цілях, тримають у жорстоких умовах. Центр буде побудований за фінансової підтримки Українського товариства охорони птахів.

Турбота про природу – повсякденна справа співробітників Національного природного парку «Синевир». Тож невдовзі, окрім бурих ведмедів, туристи матимуть змогу побачити унікальних хижих птахів.

Христина БІКЛЯН