35710
21:26 29.062017

ЗНО-2017 завершилося! Офіційні результати

Життя 4187

Нарешті завершилася цьогорічна хвиля зовнішнього незалежного оцінювання.

testuvannya

Всі чекають на виконання робіт учнями, порогові бали, а особливо на кількість двохсотбальників з різних предметів. Адже відомо, що Закарпаття минулого року пасло задніх. Цьогоріч хвилюються всі освітяни, бо ж не дуже хочеться замикати список областей за результатами ЗНО-2017 і цього року.

Переживання, думки, сподівання

На ЗНО-2017 було зареєстровано 8658 осіб, це майже на 1300 осіб більше, ніж торік. Та в цю цифру не враховано понад 1000 учасників, що в минулому з різних причин не взяли участі ЗНО.

Учасники зовнішнього оцінювання перед першим ЗНО, що складалося із завдань з української мови і літератури, завжди хвилюються більше. До речі, явка на ЗНО з української була найвища саме в Закарпатській області – 97,8%.

Олександр, випускник 11 класу з Тячівського району: «Хвилююся, чи встигну все написати, чи буду знати відповіді на запитання. І, що найважливіше, чи наберу потрібну кількість балів. Планую вступати на медичний, тож складатиму ще обов’язкові хімію та біологію».

Перше ЗНО цього навчального року також важливе й для відповідальних осіб, які працюють на пунктах тестування. Від них залежить налагодженість роботи, чіткість, дотримання всіх моментів.

Відповідальний за пункт ЗНО (не побажав назватися), Виноградівський район: «Найважливіший крок – це наявність необхідних документів учасника. На жаль, бувають випадки, коли через неуважністьі самих учасників ми не можемо пропустити їх на пункт тестування. Ось, приміром, хлопець прийшов на ЗНО з математики. З ним також прийшла його вчителька. Він забув оригінал паспорта, а додому їхати далеко. Тож дитина не змогла потрапити на своє перше ЗНО. Та вчителька почала доводити, що на сертифікаті є фото хлопця…Певно, на жаль, вона недостатньо була ознайомлена з правилами».

Під час складання іспитів практично щоразу використовувалися металошукачі. З одного боку, психологи говорять про психологічний тиск на свідомість дитини під час виконання завдань, але з іншого боку, це правильний і важливий крок. У час новітніх технологій за допомогою сучасних гаджетів дитина миттєво може передати правильні відповіді будькому. Інструктори та їхні помічники просто не здатні одночасно охоплювати поглядом всіх 15 учасників.

«Металошукач реагує на все металеве та фольгове», – пояснює працівник служби охорони Роман. «З кишень діти виймали копійки, запальнички, пачки сигарет (теж спрацьовує шукач) та навіть презервативи. Але це не прикрість – шкода тих, у кого в кишенях телефони. Хоча, може, й не шкода, адже скільки працюю на різних пунктах, постійно та декілька раз чую: «Будь ласка, вийміть та покладіть на спеціально відведене місце всі пристрої…і так далі. Тож, самі винні», – нарікає службовець.

Після написання іспитів всі чекають на результати.

Рейтингова оцінка учасника зовнішнього незалежного оцінювання залежить від тестового бала та розподілу учасників зовнішнього незалежного оцінювання за тестовими балами. Тож пороговий бал зовнішнього незалежного оцінювання 2017 року з української мови і літератури відповідає 24 тестовим балам, з математики – 11 тестовим балам, з англійської, німецької, французької, іспанської мов – 14 тестовим балам, з історії України – 27 тестовим балам, з російської мови – 26 тестовим балам, з біології – 23 тестовим балам, з географії, що відповідає 27 тестовим балам, з фізики – 10 тестовим балам, з хімії – 17 тестовим балам.

Тепер абітурієнти можуть визначитися з навчальними закладами.

Концентрація розуму в одному закладі

Гордість переповнює кожного викладача, кожного директора закладу за учня, який набрав максимальну кількість балів. Але тільки уявіть собі, коли таких учнів аж 9 в одному закладі! Це – загальноосвітня спеціалізована школа-інтернат з поглибленим вивченням окремих предметів, що на Загорській, директором якої є Олена Іщенко. Першою радістю стали чотири учні, які набрали максимум з математики. Їхні лави поповнив ще один учень, який здобув 200 балів з англійської мови. Та похмурий, дощовий ранок 23 червня блискавкою результатів з хімії розігнав хмари хвилювання над закладом та педагогічним складом. Ще три учні досягли найвищої межі! Цього разу з хімії. Та не забуваймо про двохсотбальника з біології.

Неймовірного успіху досягнуто поєднанням наполегливої праці вчителів, підтримки батьків та сконцентрованості цієї школи. Це – рекорд закладу (9 двохсотбальників), з яким іншим буде нелегко конкурувати. Неперевершені результати, які допоможуть вивести Закарпаття з найнижчої сходинки.

Колектив найкращих учнів Закарпаття також доповнився одним мукачівцем (німецька мова), одним результативним представником з міста Хуст, двома учнями з Виноградова (математика, хімія) та одним учнем, що досяг відмітки у 200 балів із смт. Волівця (біологія), який також здобув найкращий результат за виконання завдань зовнішнього незалежного оцінювання. Загалом Закарпаття отримало 14 двохсотбальників. Це – найкращий результат на весь Регіональний центр оцінювання якості освіти.

Закарпаття має ким пишатися!

Софія ПЕКАРОВИЧ

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи
19:16
Закарпатський молитовний сніданок: за Україну і її захисників
19:06
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Всі новини