ko.net.ua

До Дня Європи Мукачівській міській бібліотеці подарували угорськомовні книги

З 2003 року в третю суботу травня в Україні відзначається День Європи. Цьогоріч ця дата припадає на 20 травня.

Зв’язки між Україною та Європейським Союзом виміряються століттями. І ЄС, і Україна прагнуть розвитку, тісного та взаємовигідного партнерства, яке лягає в основу майбутнього нової Європи, це результат багаторічної інтеграційної діяльності. До Євросоюзу входить 28 могутніх країн. З 2004 року до ЄС належить і Угорщина.

Історичні шляхи України та Угорщини протягом століть неодноразово перетиналися. І сьогодні об’єднані величчю духу Карпат та широтою душі Дунаю наші держави посідають помітне місце в сім’ї європейських народів. Цими днями відзначається важлива ювілейна дата – 20-та річниця встановлення українсько-угорських відносин.

Незаперечним є факт, що за два десятиліття Україна та Угорщина вивели двостороннє співробітництво на якісно новий рівень. Відбулося закладення надійного підґрунтя для його взаємовигідного розвитку в усіх сферах, зокрема в культурній.

З нагоди відзначення Дня Європи в Україні та для підтримки культурних українсько-угорських взаємовідносин у Мукачівській міській бібліотеці відбувся захід «Разом з книгою по Європі». Організаторами виступили бібліотечні працівники, а допомогли їм постійна читачка, волонтерка, студентка УжНУ Андрея Ленд’єл та бібліотекар Інтернет-центру Юлія Товтин.

На захід були запрошені учні 6-го класу СШ № 3 ім. Ф.Ракоці ІІ (бібліотекар Наталія Майороші).

Про історію святкування Дня Європи, Європейський Союз та одну з його країн-учасниць – Угорщину – присутні мали змогу дізнатися не лише українською, але й угорською мовою.

Директор Мукачівської міської ЦБС Мирослава Хруник подякувала присутній на зустрічі Єлизаветі Корольовій, голові Товариства угорської культури в м. Мукачеві, за подаровані угорські книжки. У свою чергу, пані Єлизавета звернулася до дітей з побажанням відвідувати бібліотеку та читати якомога більше літератури.

Книжки угорською мовою викликали в школярів величезний інтерес, і недарма, адже серед такої різноманітності видань кожен міг вибрати собі щось до душі.