ko.net.ua

Мукачівці святкували День народження свого улюбленого міста. ФОТО

Міста схожі на жінок, у кожного є свій власний особливий запах. Джордж Мартін. «Танець з драконами»

Тихі вулички, рожевий цвіт пахучих сакур, які заманюють туристів звідусіль.. Можливо, саме ними пахне Мукачево. Можливо, саме цвіт дивовижного японського дерева, або ж справжня закарпатська кава приваблюють людей з інших куточків нашої Батьківщини? Чи, може, своїм терпким та харизматичним ароматом спокушає вино? Що змушує людей любити та не покидати місто, яке надійно закріпилося посеред молодих Карпатських гір?

У понеділок, 22 травня, Мукачево відсвяткувало свою 1121 річницю. Проте програма до цього Дня народження була розрахована не на один день, а на цілий тиждень.

Жителі міста над Латорицею мали змогу поринути у минуле та на власні очі побачити, яким було їхнє рідне місто ще за довго до їх власного Дня народження.

Так, 18 травня, у місті над Латорицею, в рамках програми святкувань до Дня міста, у замку «Паланок» відбулось урочисте відкриття виставки з фондів Мукачівського історичного музею «Мукачево в старих листівках», а також «День відкритих дверей у Замку».

Відбувся святковий концерт кращих творчих колективів та індивідуальних виконавців мистецьких закладів міста. У цей день можна було послухати народні пісні, взяти участь у майстер-класах з різьби по дереву та гончарства.

 У картинній галереї експонуються фотокартки на яких зображено старі вулиці Мукачева, центральна площа, історичні будівлі, мости, природа..

Окрім того, на листівках також зображений короткий опис, тож зі світлин можна більше поринути в історію міста над Латорицею.

Вже наступного дня на центральній площі відбулось урочисте відкриття Міжнародного дитячо-юнацького фестивалю народного мистецтва «Смарагдові витоки». До міста приїхало близько 500 неймовірно талановитих дітей з найвіддаленіших куточків України. Відтак, він 20 та 21 травня у парку «Перемога» проходила конкурсна програма фестивалю, тож кожен охочих міг насолодитися музикою, співами, танцями та гарно провести час зі своєю родиною.

Також 19 травня у рамках святкування річниці міста пройшов благодійний концерт «Мукачево май ліпшоє».

А ось 20 травня Мукачево перетворилося на спортивне місто, адже там проходив Кубок Європи зі Стронгмену і за звання найкращого змагалися силачі з України, Ірану, Чехії, Польщі та Словаччини.

Вже зранку у центрі почали зводили майданчик для проведення кубу, а жителі міста активно виставляли на свої сторінки у соц. мережі фотографії з володарем титулів «Найсильніша людина України» та «Найсильніша людина світу» Василем Вірастюком, який був на змаганнях головним суддею.

Опісля у місті було організовано велозабіг до Всеукраїнського Велодня.

21 на площі Кирила і Мефодія Мукачівський драматичний театр незвично запросив поціновувачів театрального мистецтва на XVIII Міжнародний фестиваль етнічних театрів національних меншин України «Етно-Діа-Сфера». Там, учасників прикували незвичними ролями, дивною музикою, глибоким змістом та загадковими ролями.

А ось 22 травня святковим концертом в «Паланку» відзначали 1121 річницю міста.

Програма святкового концерту до Дня міста Мукачева в замку «Паланок» передбачала: танцювально-акробатичну композицію від команди чірлідінгу МДУ – “Bittersweet», струнний квартет під керівництвом Сергія Добоша, виступ в стилі брей-данс від Dance studio Creative, танцювальний номер з світловими ефектами від Хореографічної студії «ART-LINE». Виступ гурту “БEZ ОБМЕЖЕНЬ”.

Святкування завершилося вогняним шоу від Театр вогню «FIRE LIFE».

Ілона Вільна