ko.net.ua

16 тисяч закарпатців торік отримали допомогу від Червоного Хреста

Загальна сума допомоги становила 3, 2 мільйони гривень. Про це під час прес-конференції, повідомила Іванна Сабо, голова Закарпатської обласної організації Товариства Червоного Хреста України.

«З 20 березня по 20 квітня буде проходити традиційний Всеукраїнський місячник Товариства Червоного Хреста України. Цьогоріч він відбудеться під гаслом – «Забезпечуючи найголовніше». Його мета – привернути увагу суспільства до проблем вразливих категорій населення: внутрішньо переміщених осіб, самотніх непрацездатних громадян похилого віку, ветеранів війни та праці, інвалідів, малозабезпечених сімей, дітей-сиріт, хворих на ВІЛ/СНІД чи туберкульоз, – розповіла голова Товариства. – Заходи місячника – це збір коштів, продуктів харчування, одягу, взуття, предметів хатнього вжитку, медикаментів, іграшок тощо. Тож просимо усіх громадян до нього активно приєднуватися».

На Закарпатті в посиленому режимі працюватимуть 7 центрів та 11 кімнат соціальної допомоги, 27 банків одягу, 11 пунктів прокату предметів догляду за важкохворими, які прийматимуть будь-яку допомогу від населення.

При товаристві ЧХ працює також і служба розшуку, яка допомагає відновити контакти між членами родин, які втратили зв’язок внаслідок війн, збройних конфліктів, стихійних лих чи міграції.

«Свою діяльність в Україні служба розпочала 1992 році. Тож у цьому році їй виповнюється 25 років. Це єдина в Україні служба розшуку, яка безкоштовно допомагає громадянам в пошуку людей. За 2016 рік було розглянуто 78 звернень. Здебільшого нам вдається розшукати людей. Тож можна сказати, що служба працює результативно», – розповідає Марія Кітченко, заступник голови Закарпатської обласної організації Товариства Червоного Хреста України.

За словами працівників закарпатського ЧХ плідною є співпраця з Червоним Хрестом в Угорщині. Минулоріч на території краю звідти було направлено значну грошову допомогу. На ці кошти було закуплено продукти харчування для вразливих категорій населення області.

Також активними партнерами є німецький Червоний Хрест, який щорічно привозить на Закарпаття велику гуманітарну допомогу. З неї вже традиційно формуються банки одягу та прокат спеціального медичного обладнання.

Тож якщо ви захочете приєднатися до благодійних справ Червоного Хреста, то в Ужгороді звертаєтеся за адресою наб. Незалежності, 11. Контактний телефон – 80312 61-61-08.

 

Христина БІКЛЯН