ko.net.ua

Чому різниця вартості квитка з Перечина до Ужгорода складає 4 гривні?

– Вчора купила квиток з Перечина до Ужгорода за 11 гривень 15 копійок. Через дві години їхала донька в Словацьке консульство, за квиток заплатила 12.72 грн. З Ужгорода ми поверталися за 15.60 грн. У касі сказали, що у кожного перевізника своя ціна. Різниця у чотири гривні?! Я такого не розумію, – обурюється Любов Василівна.

Й інші пасажири теж не розуміють такої ситуації.

Касирка автостанції «Перечин» каже, що ціни на квитки дійсно відрізняються, і не лише у напрямку Ужгорода. Наприклад, різниця вартості квитка з Перечина до Ужгорода складає 4.11 грн. Кожен перевізник встановив свою ціну – має таке право.

Заходжу на сайт bus.com.ua. Ознайомлююся з поданою інформацією. Пасажирів райцентру Турянщини доставити до обласного центру може майже десяток перевізників на різному виді транспорту, в основному це ПАЗики, Богдани, є один Mers Sprinter, Opel Movano. Найдешевше поїхати до вароша на автобусі, який здійснює рейс «Тур’я-Бистра – Ужгород» (перевізник – Кишкан Л.Б). На Гапакових «Богданах» поїдете за 12.66 грн. (на ворочівському автобусі) та за 12.72 грн. (на лумшорському). За 12.72 грн. повезе вас і перевізник Ман В.М. Ужгородське АТП на різні автобуси встановило різні ціни: на пазику проїзд коштує 13.35, а ось на мерсі та опелі – 15.19. Найдорожче возить пасажирів перевізник Гісем Я.В. З Перечина до Ужгорода квиток на його пазик, який здійснює рейс «Порошково – Ужгород», коштує 15.26 грн.

– Щодня їжджу на роботу у варош. Виходить, аби зекономити гроші, мушу записати собі ціни на проїзд усіх перевізників і їхати тим автобусом, що дешевше, – розмірковує пані Ольга. Такої ж думки й інші пасажири.

Тетяна Грицищук

Різницю вартості квитків можна побачити на скрінах та сайті bus.com.ua.