ko.net.ua

Із закарпатцями спілкувався перший заступник голови облради Йосип Борто

Сьогодні, 15 лютого, жителів нашого краю приймав його перший заступник голови облради Йосип Борто.

На прийом до Йосипа Йосиповича прийшли 15 осіб зі Свалявського, Виноградівського, Берегівського, Великоберезнянського, Ужгородського районів та м. Ужгорода. Більшість із них – інваліди, ветерани праці, пенсіонери, яких привели в обласний центр проблемами соціального характеру, зокрема щодо сприяння у виділенні матеріальної допомоги та ін.

До прикладу, інвалід ІІ групи з Ужгорода хворіє 30 років, інвалідка ІІІ групи, що також з Ужгорода, внаслідок вродженого вивиху тазобедренного состава, згідно з призначеннями лікарів, витрачає щодня на оздоровлення в ЦМКЛ 1000 грн. Інший інвалід І групи з обласного центру несе такі ж витрати на своє лікування. Житель с. Кінчеш Ужгородського району розповів свою сумну історію. Його дружину прооперували в онкодиспансері, самого ж направляють в інститут ім.Амосова для операції на серці, що коштує чималих грошей. На додачу надійшли високі тарифні рахунки.

– І живи як знаєш, – мовив заявник.

Пенсіонерка із смт. Середнє Ужгородського району розповіла свою історію. У неї – мінімальна пенсія, рахунки за тарифи «з’їли» всі гроші, а лікуватися і жити нема за що. Інваліда ІІІ групи з Мукачева в обласний центр привели такі ж проблеми. Зрештою, як і жінку із с.Стройне на Свалявщині, яка звернулася з проханням виділити матеріальну допомогу на оздоровлення дитині-інваліду, що потребує реабілітації після операції на серці. «У нашій сім’ї – троє інвалідів», – написала вона в заяві.

Йосип Борто по кожному зверненню дав відповідні доручення виконавчому апарату облради та відповідним службам виконавчої влади, ряд звернень вирішив невідкладно, інформує прес-служба Закарпатської облради.