ko.net.ua

Мукачівський госпіталь відсвяткував свою річницю. ФОТО

Кажуть, що вокзал бачив більше щирих поцілунків, ніж ЗАГС, а стіни лікарні чули більше щирих молитов, ніж церква. Не відомо достеменно чи це є так, але те, що в госпіталях та лікарнях спасають життя – ні для кого не є секретом.

Мукачівський госпіталь, а саме військові лікарі, які працюють там за останні роки побачили чимало. Відтоді, як в Україні триває не проголошена війна, вони врятували життя близько 4-х тисяч солдат, які захищали честь та гідність своєї Батьківщини, рятували і життя ветеранів війни. Чого лише варта їхня робота, їхній труд та їхні старання.

Сьогодні, 12 грудня військовий госпіталь міста Мукачева відзначає немалу дату – 75 років свого існування. Головні святкування проходили в Закарпатському обласному театрі драми та комедії. Нагородити працівників та вручити їм почесні грамоти та нагороди завітали не лише представники обласної, міської та районної влади, але й представники духовенства.

Святкування розпочалися із внесення прапору України та національного гімну.

«На жаль конфлікт на сході досі продовжується, як і продовжують гинути наші захисники. Спочатку проведення АТО загинули тисячі українських військових, серед них 35 військових медиків» – зазначив керівник закладу. Опісля чого попросив усіх присутніх вшанувати хвилиною мовчання загиблих в цій війні, а також подякував за вагомий внесок у збереженні життя українських воїнів представникам духовенства, меценатам та звичайним громадянам.

Керівництво військового госпіталю висловило також окрему подяку владі краю, зокрема за створення на базі госпіталю неврологічного відділення на 40 місць. У планах також розширення цього новоствореного відділення та відкриття центру реабілітації та відновлювання лікування, кабінетів психолога і лікувальної фізкультури.

Для привітання також було запрошено заступника начальника військово-медичного департаменту Міністерства обори України, полковника медичної служби. Він подякував та побажав присутнім міцного здоров’я, творчої наснаги, людського щастя.

«Мукачівський військовий госпіталь як високоспеціалізований, багатопрофільний, лікувально-профілактичний заклад має славетну історію та є одним із кращих лікувальних закладів Закарпаття. Ваш колектив відмінно виконує завдання з амбулаторно-поліклінічної допомоги, проведення стаціонарного лікування, організацію роботи всіх ланок медичної служби. Співробітники госпіталю з квітня 2014 року сумлінно виконують свій службовий обов’язок в районах проведення АТО, часто з ризиком для власного життя надають медичну допомогу пораненим побратимам. Ще раз зичу Вам передусім міцного здоров’я, щастя, удачі, знаних здобутків на Вашій професійній ниві» – зазначив Русінко Юрій Іванович від імені заступника міністра оборони України – Олега Шевчука, а також від генерал-майора медичної служби – Андрія Верби.

Привітати військових лікарів та особовий склад закладу взяли і представники духовенства. У своїй промові вони наголосити на тому, що священики та лікарі мають багато спільного, адже спасають людей. Хтось спасає їхню душу, а хтось тіло.

Опісля працівникам госпіталю вручили нагороди та відзнаки за сумлінну працю. Для них виступили колектив «Руснаки», а також студент Олександр, що виконав пісню «Мить» відомого українського гурту «Океан Ельзи».

Іванна Бондарук