ko.net.ua

У Перечині виступив «Чорнобривець» з Київщини

Чорнобривці – квіти, оспівані в українських народних піснях. А «Чорнобривець» – народний самодіяльний ансамбль пісні і танцю Миронівського районного будинку культури Київської області.

26 жовтня оркестрова група та солісти колективу завітали до Перечинського РБК, де виступили з концертною програмою, в якій була музика різних жанрів, аранжування народної музики, твори сучасних композиторів. Публіці дуже сподобалася жартівлива пісня «Ти казала», популярну у всі часи «Черемшину», відому «Веснянку» Миколи Мозгового. Диксиленд «Весела сімка» порадував присутніх джазовими композиціями. Збадьорила зал єврейська народна мелодія «Фрелекс».

Концерт тривав годину. Цього вечора присутні поринули у чарівний і прекрасний світ пісні, музики. Шкода, що глядачів було дуже мало, переважна більшість з них – вихованці Перечинської школи-інтернату. Під час розмови з кореспондентом «Карпатського об’єктива» Ірина Судакова сказала, що причиною напівпорожньої глядацької зали є слабкий промоушин та невдало обраний день і час.

– Останнім часом наші люди не звертають уваги на афіші, оголошення. Проанонсувати концерт треба було по кабельному телебаченню. У робочі дні перечинці зайняті своїми буденними справами. Концерти, культурно-мистецькі програми добре у нас ідуть у вихідні, бо тоді люди мають час і можливість прийти до РБК і долучитися до прекрасного, – зауважила Ірина Іванівна.

Довідка

1970 році в місті Миронівка при Палаці культури був організований ансамбль пісні і танцю «Чорнобривець». 46-ий рік хвилює глядачів своїм самобутнім мистецтвом. Колектив швидко завоював популярність, і вже через два роки отримав високе звання народного. Наразі «Чорнобривець» – один із найкращих колективів України. Його учасниками є 60 осіб.

Полонять вокально-хореографічні композиції у виконанні самодіяльних митців, українські народні пісні, танці і музика, що сяють смарагдами у концертних програмах ансамблю, творчість якого прославляє красу рідного краю, його людей, будні та свята українського народу. За роки свого існування «Чорнобривець» дав понад 1500 концертів, підготував 40 нових програм, з якими виступав у різних куточках України та у 18 країнах світу.

Назва ансамблю походить від назви квітки, оспіваної у піснях. Народні традиції визначають і репертуар «Чорнобривця». Кожна нова зустріч учасників ансамблю з глядачем – то свято нашої духовності, нашої невмирущої української культури.

Тетяна Грицищук, фото автора