ko.net.ua

В Ужгороді проведуть круглий стіл, присвячений безпеці дорожнього руху

Представники Vizion Zero презентують свою роботу щодо безпеки дорожнього руху в Україні, проведуть круглий стіл “Безпека дорожнього руху в Ужгороді – простір для спільних дій”. Говоритимуть також про науковий підхід до оцінки безпеки руху, вплив транспортної інфраструктури на користувачів, практичний досвід якісних проектів в Україні, важливість просвітницької роботи серед населення, особливо – серед школярів.

У заході візьмуть участь, зокрема, представники Управління патрульної поліції у містах Ужгороді та Мукачеві, працівники департаменту міського господарства Ужгородської міської ради, члени комісії Ужгородської міськради з безпеки дорожнього руху та координації роботи автотранспорту.

Зустріч відбудеться у великому залі Ужгородської міської ради. Початок о 16.00.

Довідково. “Vision Zero” (“Нульове бачення”) — це створена у Швеції концепція, яка стверджує, що будь-які дорожні смерті — неприпустимі, і що треба прагнути звести цю цифру до нуля. Шведи вирішили, що винуватити людей за те, що вони спричиняють аварії (“blame the victim”) – непродуктивно. Бо люди завжди помилялись і будуть помилятись. Але що тоді продуктивно? Побудувати розумну і безпечну систему менеджменту безпеки (“safe system”), в якій кількість смертей буде постійно знижуватись, поки не знизиться до нуля. Цей підхід показує вражаючі результати в Швеції, Британії, Данії, Голландії та інших країн ЄС. Понад 500 великих міст Європи вже досягнули нульової смертності!

Від аварій на дорогах і вулицях України щороку втрачає життя понад 4000 людей. Місія громадської організації “Vision Zero” – зменшити це число до нуля. Крок за кроком, рік за роком, місто за містом.