ko.net.ua

У Мукачеві відбулася благодійна акція. ФОТО

Сьогодні на центральній площі міста над Латорицею (біля Закарпатського театру драми та комедії) пройшов благодійний захід, де кожен охочий мав змогу матеріально підтримати дітей-інвалідів.

«На малому столі лежали різні вибори з глини, вишивки, біжутерія з намиста, вишиті картини, інші дрібнички. Здавалося, що не кожна здорова людина може створити своїми руками щось подібне, а тут, переді мною лежали витвори дітей, які мають різні проблеми зі здоров’ям, але не закрилися з ними від цього світу, а невпинно займаються творчістю, яка демонструє не лише уміння, але й бажання і силу дітей», – зворушливо розповіла для «Карпатського об’єктиву» мукачівка Яна.

За словами організаторів такого роду акція проходить у місті над Латорицею вперше. Не дивлячись на холодну погоду жінки стояли у центрі Мукачева близько п’ять годин. І всі ці зусилля були спрямовані на те, щоб зібрати кошти на придбання матеріалів та проведення екскурсій для дітей та молоді з інвалідністю.

«Роботи виконані дітьми та молоддю з особливими потребами. В свої роботи діти вклали часточку душі та любов до прекрасного. Ними презентують свій талант Жити. Придбавши чарівну пробку Ви отримаєте приємне задоволення від доброї справи. У ці роботи вкладенні найчистіші думки, найтепліші почуття любові, найщиріші побажання. Божої ласки та благодаті Ваш і Вашим родинам» , – йшлося на одному із плакатів.

На благодійній акції були представлені вибори підопічних Мукачівського психолоневрологічного інтернату №1, вироби дітей з Дитячого будинку-інтернат, інші. Окрім того організатори підготували плакат з інформацією про здоров’я. Бо ж 10 жовтня – це всесвітній день психічного здоров’я .

Іванна Бондарук