165375
16:07 12.072024

В Ужгороді попрощалися із полеглим захисником – старшим солдатом Юрієм Черяником

Життя 836

В обласному центрі Закарпаття сьогодні, 12 липня, попрощалися із полеглим захисником – старшим солдатом Юрієм Черяником.

Юрій Юрійович Черяник народився 23 лютого 1986 року в Ужгороді. Навчався у школі №19, був активним та життєрадісним, у старших класах обирався президентом школи. Згодом навчався на факультеті прикладної математики Чернівецького національного університету. У 2013 році одружився, став батьком доньки й сина, яких любив понад усе.

На початку повномасштабного вторгнення росії в Україну без вагань вступив до лав ЗСУ. Із червня 2022 року Юрій (позивний «Сокол») виконував бойові завдання у гарячих точках на Запорізькому напрямку, де велися запеклі бої.

За цей час побратими стали його другою сім’єю. Пліч-о-пліч вони мужньо виборювали свободу України, поки 4 липня 2024 року життя Юрія не обірвалося в районі населеного пункту Роботине під час виконання бойового завдання.

Прощалися із захисником на набережній Незалежності. Віддати шану військовому прийшли рідні та друзі, колеги, міський голова, військові, містяни.

Після заупокійної літургії жалобна хода пройшла до Пагорба Слави. Там Юрія Черяника поховали із всіма військовими почестями.

У Героя залишилися мама, дружина, донька та син.

Вічна пам’ять і шана воїну-захиснику!

Про це повідомляє відділ інформаційної роботи Ужгородської міської ради.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах