ko.net.ua

Поліцейські Мукачева провели для школярів корисне безпекове заняття

Урок безпеки, що поєднав у собі одразу кілька тем, провели для учнів гуртка «Юний рятувальник» поліцейські Мукачівського районного управління поліції спільно з рятувальниками та спеціалістом з безпеки в освітньому середовищі.

Заняття відбулося у класі безпеки, що функціонує у адмінбудівлі Мукачівського РУ ДСНС Закарпаття. Так, начальник сектору ювенальної превенції поліції Мукачева Марина Ільтьо, разом з поліцейським офіцером громади Василем Басарабом, ознайомили школярів із заходами безпеки та правилами поведінки при виявленні небезпечних предметва. Поліцейські наголосили школярам, що категорично забороняється брати вибухонебезпечні предмети до рук, кидати в полумʼя, проводити з ними будь-які механічні дії тощо.

Під час зустрічі правоохоронці зауважили, що розмінуванням займаються виключно фахівці і в жодному разі не треба чіпати, пересувати, а тим більш намагатися розібрати небезпечну знахідку.

Рятувальники продемонстрували присутнім як виглядають боєприпаси, донесли важливу інформацію про види вибухонебезпечних предметів, їх специфіку, розповіли як діяти у разі їх виявлення, чому їх не можна торкатися та наголосили, що у випадку їх виявлення слід одразу телефонувати «101» або «102», чи повідомити дорослих.

Про це інформує Мукачівське районне управління поліції.