ko.net.ua

Обласна влада сприятиме благодійникам в реалізації проєктів для ВПО

Зведення модульних будинків для внутрішньо-переміщених осіб у Нересниці, що на Тячівщині – на завершальному етапі. Відремонтовані приміщення також в гуртожитку УжНУ, Академії культури та мистецтва та двоповерхова будівля у Великому Бичкові в Рахівському районі. Найближчим часом туди можна буде заселити 20 людей, які втратили свої домівки на сході країни та вкрай потребують нового житла. 33 модульні будинки здані в експлуатацію в Сваляві, Мукачеві та Середньому.

 Ці та низку інших проєктів реалізовує в Закарпатті одна з найбільших міжнародних благодійних організацій у світі «Карітас», – розповіли під час зустрічі з головою Закарпатської обласної ради Сарай Романом та заступником Василем Дем’янчуком регіональний менеджер «Карітас» в Україні Євжен Дівіш та керівник Західного офісу фонду «Карітас» Чеська Республіка в Україні Наталія Мацькова.

 У планах благодійників реконструювати одну з будівель Берегівського професійного ліцею сфери послуг. У 4-поверховому приміщенні, загальною площею 1500 кв.м., можна буде розмістити понад 200 переселенців. Там же планується створення ком’юніті-центру, де працюватимуть різні громадські організації. До ремонтних робіт залучатимуть вимушено-переміщених осіб, яким «Карітас» оплачуватиме заробітну плату. Також для переселенців організують курси профорієнтації.

 Окремо благодійники акцентували увагу на впровадженні в територіальних громадах Ужгородського та Мукачівського районів Програми відновлення та розвитку. ОТГ подаватимуть заявки в 7 напрямках. Серед пріоритетів – еко-проєкти.

 Голова Закарпатської обласної ради Роман Сарай пообіцяв максимальну підтримку влади в усіх починаннях благодійників. «Обласна влада зацікавлена в успішній реалізації усіх проєктів – особливо, що стосується ВПО. На Закарпатті діє багато релокованих підпріємств, чимало переселенців дійсно потребують покращення житлових умов. Тому ми готові долучитися до вирішення усіх проблемних питань».