ko.net.ua

У Закарпатській обласній прокуратурі підбили підсумки роботи за рік та визначили пріоритети для подальшої діяльності

У Закарпатській обласній прокуратурі відбулася оперативна нарада, на якій обговорили результати роботи органів прокуратури краю за 2023 рік та окреслили пріоритети для подальшої діяльності.

Розпочали захід із хвилини мовчання у пам’ять за загиблими під час Революції Гідності, адже саме сьогодні Україна відзначає День Героїв Небесної Сотні.

Керівник Закарпатської обласної прокуратури Анатолій Ковальчук відзначив, що завдяки злагодженій роботі органів правопорядку в області забезпечено стабільну безпекову ситуацію, однак є ряд напрямів роботи, де потрібно активно працювати і в подальшому.

Перш за все це стосується злочинів проти основ національної безпеки. Протягом минулого року на території області вчинено 43 кримінальні правопорушення такої категорії. При тому, що Закарпаття – тиловий регіон, в умовах воєнного стану правоохоронці повинні й надалі посилено працювати для виявлення та знешкодження випадків колабораційної діяльності, державної зради чи будь-яких інших форм пособництва ворогу.

Важливою залишається протидія злочинам у бюджетній сфері. Будь-яке зловживання при використанні бюджетних коштів, зокрема і під час проведення закупівель, є неприпустимим. Саме тому очільник обласної прокуратури наголосив на важливості викриття таких випадків, притягнення винних до відповідальності і відшкодування збитків.

Актуальною для Закарпаття залишається боротьба із контрабандою, порушеннями на митниці, злочинами у сфері екології, зокрема тими, які стосуються невідновлюваних природних ресурсів.

Також Анатолій Ковальчук наголосив, що в центрі уваги правоохоронців має бути протидія та запобігання правопорушенням, вчиненим проти дітей, а також таким, що пов’язані із домашнім насильством.

«Не маємо забувати і про збереження та дотримання прав людини на усіх етапах кримінального провадження, кожна наша дія повинна бути виваженою, адже ми несемо за це відповідальність перед суспільством», – резюмував керівник Закарпатської обласної прокуратури.

Про це інформує пресслужба Закарпатської обласної прокуратури.