ko.net.ua

Юні музиканти Перечинської школи мистецтв стали переможцями декількох міжнародних та всеукраїнських конкурсів

Здобувачі творчої освіти Перечинської школи мистецтв не тільки добре навчаються, а і беруть участь у різних конкурсах. І перемагають!

На фото Євгеній Кул та Станіслав Бушко

Протягом останніх місяців юні музиканти стали переможцями декількох міжнародних та всеукраїнських конкурсів, здобувши призові місця. Завдяки вчителям закладу в Перечині підростають майбутні зірки великої сцени.

Кореспондентка «Карпатського об’єктива» поспілкувалася із директором школи Євгенієм Кулом, викладачкою вокалу Любов’ю Попович та з одним із переможців – Станіславом Бушком.

– Останнім часом нашій школі неймовірно фартить, – каже гордо і радісно Євгеній Северинович. – А все завдяки талановитим учням та сумлінним викладачам. Мій учень Максим Беца взяв участь у двох конкурсах – у всеукраїнському та міжнародному, і в обох отримав призове місце. Грав твір «Хуллоуін блюз» Ференца Берната. До речі, пан Ференц – мій викладач в Мукачівському державному університеті. Тепер він працює в Будапешті, куди виїхав із сім’єю, в консерваторії та коледжі. Він концертуючий гітарист, композитор, уродженець Закарпаття. Другий учень – Станіслав Бушко також брав участь у двох конкурсах і в обох став переможцем. Пишаюся своїми вихованцями.

Отже, юні музиканти взяли участь і отримали призові місця у таких конкурсах.

Максим Беца став лауреатом І Премії Всеукраїнського конкурсу мистецтв «Нове покоління» у номінації «народні інструменти, гітара». Конкурс проходив у Києві і був присвячений Дню Соборності України. У міжнародному конкурсі мистецтв «Еліта Арт», який проходив у столиці України, отримав диплом І Премії у номінації «народні інструменти».

Станіслав Бушко на конкурси представив композицію Юрія Шинкаренка «Лісові розбійники». У Двотуровому міжнародному багатожанровому дистанційному фестивалі-конкурсі мистецтв «Chistmas star 2024» став лауреатом І Премії у номінації «інструментальний жанр, гітара» у ІІІ категорії (10-13 років). У Двотуровому міжнародному багатожанровому дистанційному фестивалі-конкурсі мистецтв «Golden fest», який проводив Центр освітніх інновацій та творчості «Гармонія», також здобув І Премію у номінації «інструментальний жанр, гітара» у категорії ІІІ (10-13 років).

– Мені 11 років. У школі мистецтв навчаюся грі на гітарі третій рік. Мій викладач – Євгеній Северинович. Це був мій перший конкурс і перша перемога. Це стимул удосконалювати свою гру, вміння і навички і брати участь у наступних конкурсах. Мрію стати гітаристом або актором, – поділився планами юний музикант.

Наразі Станіслав готується до участі в обласному кущовому конкурсі, який проходитиме в Ужгороді за тиждень. Буде грати наживо два твори: «Веселі розбійники» та «Слоненя».

Брат та сестра Олег і Каміла Дутко під вправною настановою та організацією викладачки Любові Попович взяли участь у ІІ Міжнародному двотуровому конкурсі мистецтв «Українська традиція», виконавши композицію «Щедрий вечір», і стали переможцями, отримавши диплом І Премія у номінації «народний вокал». «Це ще зовсім діти, 7 і 8 років, але вони від народження мають хороший музичний слух, хороший голос, тому є де розвиватися», – зауважила Любов Попович.

Каріну Василиху в Перечині добре знають. Дівчина бере участь у багатьох культурно-мистецьких заходах громади і вже має певні здобутки та перемоги. Займається на двох відділах: по вокалу та грі на фортепіано.

Отримала диплом І премії у номінації «естрадне фортепіано» у VІІ Інтернаціональному двотуровому фортепіанному конкурсі «Піано-Арт», який проходив у Словаччині. Викладач – Надія Голуб.

– Днями стало відомо, що наша Карінка стала переможницею міжнародного конкурсу «Різдвяне диво», отримавши диплом І премії у категорії 10-12 років. Виконала пісню «Шлях до перемоги», – розповіла викладачка Любов Попович.

Педагогам та творчим наставникам організатори конкурсів надіслали Подяки за працю, професіоналізм і компетентність у розвитку талантів і творчих здібностей молоді, за бездоганну підготовку учасників до конкурсу, збереження та розвиток культури України.

Тетяна ГРИЦИЩУК, фото автора