ko.net.ua

В Ужгороді на обліку перебуває 163 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

163 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, перебували на обліку Служби у справах дітей Ужгородської міської ради на кінець 2023 року. Із них під опікою, піклуванням – 107 дітей, 5 дітей влаштовані у прийомні сім’ї, 10 – у дитячі будинки сімейного типу, 41 – виховується в закладах з цілодобовим утриманням.

У 2023 році 199 дітям надано статус постраждалих внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів. Наразі в Ужгороді цей статус мають 259 дітей (та 20 осіб).

Працівники Служби провели профілактичну роботу з 225 сім’ями, індивідуальну профілактичну роботу з 273 дітьми.

Впровадили спільно з Ужгородським відділом ГУ Національної поліції України в Закарпатській області систематичне проведення рейдів «Діти вулиці», «Вокзал», «Урок» та інші профілактичні заходи.

Під час 44 оперативно-профілактичних відпрацювання місць скупчення дітей і молоді з метою виявлення бездоглядних дітей обстежили 99 сімей, з вулиці вилучили 6 дітей: одну дитину помістили до Притулку для дітей, 5 – у благодійну установу. До адміністративної відповідальності притягнули 254 дорослих.

Оформили 4 акти стосовно дітей, покинутих у пологовому будинку (наразі одну дитину влаштували під опіку, трьох – до інтернатного закладу для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування).

Проводили роботу в сім’ях, де батьки або особи, що їх замінюють, ухиляються від виконання батьківських обов’язків. До Ужгородського міськрайонного суду направлено 4 позовні заяви щодо позбавлення батьківських прав.

6 дітей взяли на облік як таких, що опинилися в складних життєвих обставинах. На кінець 2023 року на такому обліку перебували 12 дітей.

Минулого року спеціалісти Служби взяли участь у 695 судових засіданнях як представники під час розгляду цивільних, адміністративних та кримінальних справ стосовно дітей.