158244
08:45 26.012024

На Закарпатті розпочався тренінг для родин, які готові усиновити дитину

Життя 769

В Ужгороді стартував тренінг для кандидатів у прийомні батьки, батьки-вихователі, опікуни/піклувальники, усиновлювачі та патронатні вихователі. Протягом десяти днів такі навчання проходитимуть 13 охочих подарувати дітям родину.

Петро Добромільський – заступник голови Закарпатської ОВА зустрівся з учасниками тренінгу. Він наголосив, що це дуже важливі й потрібні навчання для тих, хто хоче прийняти дітей у свою сімʼю чи стати патронатним вихователем.

«Усі ми добре розуміємо, що лише в сім’ї дитина може повноцінно розвиватися, реалізовувати свій потенціал та просто бути щасливою. Тож дякую кожному та кожній з вас за таке сміливе й надзвичайно відповідальне рішення стати батьками чи вихователями для тієї малечі, котра зараз вимушено проживає в інституціях. Своєю чергою з обласного бюджету ми надаємо фінансову підтримку всім сімейним формам виховання. Разом робимо все можливе, щоб усі діти мали турботливі родини», – підкреслив Петро Добромільський.

За його словами, навчання для кандидатів за ініціативи ОВА вдалося організувати за сприяння Міністерства соціальної політики України й підтримки благодійного фонду «Рідні».

Під керівництвом сертифікованих тренерок з Тернопільського обласного центру соціальних служб учасники тренінгу розширюватимуть й оновлюватимуть свої знання про особливості сімейних форм виховання, вікові нюанси розвитку дітей, етапи їх адаптації в сім’ю, стилі виховання тощо.

Також вони детально ознайомляться з вимогами законодавства та алгоритмами дій для потенційних кандидатів в усиновлювачі, опікуни/піклувальники, патронатні вихователі. Водночас майбутні батьки та вихователі за допомогою практичних тренінгових вправ будуть мати можливість «приміряти» на себе ту чи ту роль, пов’язану з вихованням дітей. Крім того, вони присвятять час власній емоційно-психологічній підготовці.

Після завершення навчань кандидати отримають довідки з рекомендаціями на всиновлення та зможуть стати на облік усиновлювачів у службах у справах дітей будь-якої області України.

Про це інформує Закарпатська обласна військова адміністрація.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах