ko.net.ua

Мукачівський ІРЦ підвів підсумки роботи за рік

Мукачівський інклюзивно-ресурсний центр торік надав широкий спектр послуг дітям з особливими освітніми потребами та їхнім батькам.

За рік фахівці ІРЦ провели 208 комплексних оцінок розвитку дитини, 1850 консультацій та 2180 корекційно-розвиткових занять. Центр також узяв участь у 108 засіданнях. На утримання центру з міського бюджету виділено понад 2,6 мільйонів гривень.

З Чинадіївською територіальною громадою укладено договір про надання послуг ІРЦ. Фахівці центру проводять комплексні оцінки розвитку дитини, консультують батьків та надають методичний супровід інклюзивного навчання дітей з особливими освітніми потребами.

Сучасний простір для розвитку дітей, які потребують особливих умов навчання був створений у 2020 році за підтримки місцевої влади. Для проведення консультацій та корекційний занять коштом місцевого бюджету було придбано сучасне обладнання, тренажери, приладдя для розвитку моторики, тактильних відчуттів, нові меблі, в приміщеннях проведено капітальний ремонт.

Центр опікується дітьми від 2 до 18 років з розладами аутистичного спектру, синдромом Дауна, вадами фізичного розвитку, когнітивною недостатністю, порушенням мовлення, дефіцитом уваги та гіперактивністю.

З початку війни надає психологічну допомогу дітям та батькам, які постраждали від бойових дій.

Про це повідомляє Мукачівська міська рада.