ko.net.ua

Прихожани Свято-Миколаївського храму Перечина підготували 90 індивідуальних подарунків для українських захисників. Фото

Прихожани Свято-Миколаївського храму Перечина Мукачівської греко-католицької єпархії долучилися до благодійної акції для воїнів Збройних сил України «Миколай іде в окоп». Було сформовано 90 індивідуальних подарунків (шапки, рукавиці, шкарпетки, хімічні грілки для ніг та рук, цигарки, пакетики розчинної кави, пакетики чаю, пакетики цукру, солодощі, домашня випічка, іконки та дитячі малюнки з вітаннями та побажаннями). Настоятель церкви отець Мирослав доставив їх до Ужгорода, а потім з іншими подарунками священники МГКЄ під час чергової поїздки транспортували у зону бойових дій для наших героїчних захисників.

Благодійна акція була оголошена у середині грудні. Організатори звернулися до вірників МГКЄ долучитися до акції, надавши перелік необхідних речей для воїнів.

 – Релігійна громада святого Миколая активна, збирає пожертви, необхідні речі, продукти із самого початку війни 2014 року, – розповіла кореспондентці «Карпатського об’єктива» прихожанка Іванна Прибиш. – Люди приносили до церкви гроші, речі, продукти, які були зазначені у списку. Пішла на ринок купувати чай, каву. Одна жінка питає: «Для чого так багато?». Кажу, що готуємо подарунки для наших хлопців. Вона дала мені гроші: «Купіть що треба». Ми скупили всі шапки, рукавиці у Перечині.

Минулого тижня у вечірню пору вісім жінок парафії прийшли до храму для пакування індивідуальних подарунків. До них приєдналася і кореспондентка «КО». Було сформовано 90 подарунків, складено до коробок. В окремі дві коробки спакували домашню випічку, серед якої переважали закарпатські кіфлики.

Зворушливий лист воїну написала 11-річна Каріна Василиха, який читати без сліз неможливо. В ньому юнка звертається до воїна такими слова (подаю текст і фото листа):  «Привіт, Герою! Знаю, що ти таким себе не вважаєш, але таким я бачу тебе. Не буду казати і плакати про те, як тобі важко. Скажу, що ти молодець. Збоку може здаватися, що ти просто людина. І це так. У мирний час ти працював на роботі, жив тихим та мирним життям. Зараз все по-іншому. Ти – Герой! Воїн, який стоїть за те, що любить, творить майбутнє мільйонів людей. Я відверто захоплююся твоєю силою і відвагою, іншим не під силу. Колись мені сказали: «Сила не в зброї». Я довго не могла зрозуміти, що означає ця фраза, а зараз добре розумію, що сила – це ти! Людина, що змінює світ. Все буде Україна! З любов’ю від Карінки Василихи. Бережи себе».

Лист дівчина ілюструвала долонями, які тримаю карту України, та сердечками.

Тетяна ГРИЦИЩУК, фото автора