ko.net.ua

Місцева громада села Яноші спільно прикрасила ялинку

Започатковану минулого року ініціативу спільно прикрашати ялинки громади в селі Яноші, що на Берегівщині, продовжили і цьогоріч. 19 грудня діти та дорослі разом оздобили святкове дерево в центрі населеного пункту.

Присутніх привітала керівниця Будинку культури Сільвія Торішня. Вона зазначила, що в різних країнах світу існує безліч різдвяних традицій, але прикрашання ялинки є майже в кожній культурі.

Староста села Єлизавета Бакош, у свою чергу, наголосила на важливості того, щоб вогник любові палав у наших серцях не лише в цей передсвятковий період, а й протягом усього року. «Там, де панують мир і любов, створюються щасливі сім’ї та міцні громади», – зазначила вона.

До заходу діти підготували невеликий концерт. Першими виступили вихованці танцювального ансамблю, заснованого за підтримки громадської організації «Карпатгаз» (керівниця Кітті Надь), а відтак учні початкових класів Яношівської школи.

Ялинку прикрашали всі учасники заходу. Завдяки Берегівській районній організації Мальтійської служби допомоги діти отримали подарунки. Крім того, місцева адміністрація пригостила всіх присутніх на дійстві.